Geoană lui Băsescu: Aveţi un mandat de eşec şi fugiţi în alte teme ca să vă justificaţi

Mircea Geoană i-a spus lui Traian Băsescu, în dezbaterea de joi seară, că are "un mandat de eşec" şi lansează teme precum construirea a "nu-ştiu-ce Constituţie" pentru a distrage atenţia de la această situaţie, el adăugând că după alegeri va începe modificarea Constituţiei.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană lui Băsescu: Aveţi un mandat de eşec şi fugiţi în alte teme ca să vă justificaţi

Geoană lui Băsescu: Aveţi un mandat de eşec şi fugiţi în alte teme ca să vă justificaţi (Imagine: Rayvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am votat pentru referendum şi vă rog să nu mai minţiţi, domnule preşedinte", i-a spus Geoană şefului statului, care l-a acuzat că a votat împotriva referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

Geoană l-a acuzat pe şeful statului că are "un mandat de eşec" şi că lansează teme pentru a ascunde acest lucru.

"Vă întreb la cinci ani de mandat: trăiesc românii bine sau încercaţi să ne spuneţi că o să construim nu-ştiu-ce Constituţie ca să vă justificaţi un mandat de eşec? Aveţi un mandat prezidenţial de eşec şi acesta este adevărul. Şi fugiţi în orice altă temă ca să vă puteţi justifica", a spus Geoană.

"Agresivitatea nu vă rezolvă această problemă de necunoaştere a realităţilor", a replicat Băsescu.

Geoană a spus că modificarea Constituţiei va începe imediat după alegeri.

El a adăugat că va lansa o dezbatere naţională, inclusiv cu viitoarea opoziţie, despre reformarea Constituţiei şi modelul de societate.

"În paralel cu o reformare a Constituţiei şi o dezbatere în care să stabilim ce fel de republică, ce fel de model economic, ce fel de model social şi, până la urmă, ce fel de stat vrem, să avem şi apoi să ne angajăm cu toţii (...) că nu ne mai atingem de Constituţie măcar una sau două generaţii. Blestemul României a fost că de fiecare dată când am început să construim ba a apărut o dictatură sau un război, ba a trebuit să modificăm după chipul şi asemănarea unui lider", a declarat Mircea Geoană.

El a mai spus că va fi constituit un "forum constituţional" începând de miercuri, sugerând că acest lucru nu s-a întâmplat în campania electorală pentru nu putea fi folosit ca instrument electoral.

La rândul său, Traian Băsescu a spus că românii doresc, la modificarea Constituţiei, garanţia unui stat simplificat şi o modificare a abordărilor politicienilor, în aşa fel încât politicienii să nu mai lucreze pentru ei, ci pentru români.

"Vă spun eu ce vor românii de la modificarea Constituţiei. Vor să le garanteze un stat simplificat, care să nu mai fie o povară pe spinarea românilor. În momentul de faţă, statul cheamă pe români la ordine, românii sunt la dispoziţia statului şi nu statul la dispoziţia românilor. În al doilea rând (...), vor o modificare a abordărilor politicienilor, în aşa fel încât politicienii să nu mai lucreze pentru ei, ci pentru români. Vor ca banii care se consumă în exces cu funcţionarea statului să ajungă acolo unde trebuie, în investiţii, în pensiile foarte mici, în pensiile foarte mici, în asistenţă socială", a spus Băsescu.

Deoarece a fost întrerupt, Traian Băsescu i-a recomandat lui Mircea Geoană, "pentru a menţine ştaiful de diplomat", să nu-i mai fracţioneze discursul.

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici