Geoană: România e cea mai coruptă ţară din Europa / Băsescu: Nu daţi lecţii! Ce faceţi cu Năstase?

Prezidenţiabilul Mircea Geoană a acuzat, joi, că România a devenit cea mai coruptă ţară din Europa la cinci ani de mandat al preşedintelui Băsescu, şeful statului spunându-i lui Geoană să nu dea lecţii românilor, când de doi ani PSD votează împotriva avizului ca Năstase să meargă în faţa justiţiei.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: România e cea mai coruptă ţară din Europa / Băsescu: Nu daţi lecţii! Ce faceţi cu Năstase?

Geoană: România e cea mai coruptă ţară din Europa / Băsescu: Nu daţi lecţii! Ce faceţi cu Năstase?

"Trebuie să ieşim din acest tip de mlaştină în care corupţi sunt doar ăilalţi care au fost înainte, iar gaşca care proliferează în jurul celor care sunt astăzi la putere au imunitate şi sunt deasupra legii. Ăsta e adevărul adevărat: cea mai coruptă ţară din Europa, la cinci ani de mandat al domnului Băsescu. Acesta e tristul adevăr, trebuie să facem ceva", a susţinut Mircea Geoană.

La rândul său, Traian Băsescu a afirmat: "Eu nu aş vorbi atât de urât despre ţara mea, în condiţiile în care sunt ţări în care s-au prăbuşit sisteme bancare din cauza corupţiei, dar recunosc că există fenomenul". Băsescu a adăugat că el nu a ezitat să spună: "Da, orice ministru care trebuie să meargă în faţa procurorului şi începe urmărirea penală să plece din Guvern".

"N-aţi spus aşa ceva, domnule Băsescu, iertaţi-mă, aţi spus că la orice suspiciune un ministru pleacă din Guvern, şi doamna Ridzi, şi doamna Udrea sunt în continuare, bine-mersi, în acelaşi loc", a replicat Geoană, stârnind o reacţie din partea şefului statului, care a menţionat: "Doamna Ridzi este deja afară din Guvern cu aviz de începere a urmăririi penale".

"Dar v-aş întreba ce faceţi cu Adrian Năstase, că îl apăraţi de doi ani. Nu daţi lecţii, domnule Geoană, românilor despre cum luptaţi împotriva corupţiei, când de doi ani votaţi împotriva avizului ca Adrian Năstase să meargă în faţa justiţiei. Dar marea problemă pe care o avem cu justiţia este că mii de români nu îşi găsesc dreptatea în justiţie, chit că vorbim de corupţia la nivel înalt. Aduceţi-vă aminte cum sunt condamnaţi bătrânii care mută un gard, iar un dosar ca al lui domnului Patriciu, ca al domnului Vântu, al domnului Voiculescu stau neclintite în instanţe. Adrian Năstase stă fără grijă în Parlament cu votul domnului Geoană", a mai spus Băsescu.

Geoană a spus: "Deageaba ne lamentăm după cinci ani de mandat şi plângem pe umărul moşneagului care îşi mută gardul. Nu este serios...".

În replică, Traian Băsescu a spus: "Acela este un român nedreptăţit, domnule Geoană".

Prezidenţiabilul PSD a ţinut să-l întrebe pe şeful statului: "În cinci ani de zile ce aţi făcut, domnule Băsescu? Ce aţi făcut?"

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici