Gorghiu, după întâlnirea cu avocaţii din Braşov: Rămân o susţinătoare a profesiilor liberale

Baza veniturile din activităţi independente ar urma să fie supuse plăţii cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar dubla sarcina fiscală, spune Alina Gorghiu, care rezonează cu îngrijorările avocaţilor din Baroul Braşov.

323 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, după întâlnirea cu avocaţii din Braşov: Rămân o susţinătoare a profesiilor liberale

Gorghiu, după întâlnirea cu avocaţii din Braşov: Rămân o susţinătoare a profesiilor liberale

„Am fost şi rămân o susţinătoare a profesiilor liberale! De aceea rezonez cu îngrijorările transmise de către colegii din Baroul Braşov referitoare la tendinţa de supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale. Baza veniturile din activităţi independente ar urma, astfel, să fie supuse plăţii cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar dubla sarcina fiscală”, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Aceasta promite că va urmări cu multă atenţie subiectul, „pentru că nu este în regulă să fie inechitate socială sau o discriminare nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili”.

„Am fost plăcut surprinsă şi de dialogul purtat cu reprezentanţii magistraţilor din Braşov. Analize obiective legate de justiţie la nivel teritorial, teme la zi şi propuneri constructive! Noul nomenclator al specializărilor expertizei tehnice judiciare, numărul necesar de asistenţi judiciari, dar şi decizia CCR pe legea pensiilor s-au regăsit pe agenda discuţiilor”, a mai spus Gorghiu.

Ministrul Justiţiei spune că toţi cei cu care a vorbit i-au transmis că îşi doresc să rămână în profesie, însă provocările actuale trebuie rezolvate cu maturitate, cu măsuri bune.

„Livrarea unui act de justiţie eficient pentru justiţiabil rămâne obiectivul principal”, a precizat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici