Gorghiu explică de a lipsit la votul pe graţiere, în Comisia juridică: A fost o strategie în cascadă

Alina Gorghiu a explicat, joi, la Timişoara, că a lipsit la votul din Comisia juridică a Senatului, când au fost admise amendamente la legea graţierii, pentru că juriştii din PNL au gândit o strategie „în cascadă”, care a avut „un rezultat bun”, răspunzându-i astfel preşedintelui PNL, Raluca Turcan.

705 afișări
Imaginea articolului Gorghiu explică de a lipsit la votul pe graţiere, în Comisia juridică: A fost o strategie în cascadă

Gorghiu explică de a lipsit la votul pe graţiere, în Comisia juridică: A fost o strategie în cascadă

Senatorul Alina Gorghiu a declarat, joi, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PNL Timiş, că nu crede că pericolul din Parlament legat de legea graţierii a trecut.

„Pericolul din Comisia juridică pe tema legii graţierii nu a trecut. Este o procedură în curs. A fost o procedură asumată de mine împreună cu colegii mei din Comisia juridică şi ieri (n.r. - miercuri) şi astăzi (n.r.-joi). Rezultatul a fost unul bun astăzi, dar nu e finalul. Majoritatea parlamentară este, din păcate, în favoarea PSD. Domniile lor, împreună cu ALDE şi colegii de la UDMR, au şapte voturi, noi şi USR avem patru voturi. Oricând, în orice secundă, în Comisia juridică, luni când se vor relua discuţiile pe legea graţierii, evident se poate resupune la vot orice amendament pe care PSD-ul îl doreşte. Adică inclusiv acelea care au fost respinse astăzi. Strategia a fost în cascadă gândită de colegii mei jurişti încă de ieri. Însă, până nu vom vedea un vot în Senatul României, nu vom ştii care este intenţia PSD”, a afirmat Alina Gorghiu.

Întrebată de către jurnalişti dacă absenţa sa la vot în Comisia juridică a Senatului de miercuri a făcut parte din strategie, Alina Gorghiu a răspuns afirmativ.

„Faptul că am ieşit din sală într-un moment nu are relevanţă, pentru că votul ar fi fost tot în favoarea PSD. Este o discuţie pe care n-am s-o devoalez aici, care ţine de cum se creează presiune pe PSD, cum putem să ducem la respingerea ulterioară a unui amendament sau nu, iar lucrurile din fericire pentru noi au funcţionat. Nu ştiu care este punctul final”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiş mai consideră că Şerban Nicolae va fi găsit „ţap ispăşitor” de către PSD şi într-o săptămână acesta nu va mai fi preşedintele Comisiei juridice din Senat.

„Ce cred că va fi consecinţa acestei dezbateri pe legea graţierii este faptul că domnul Şerban Nicolae va fi găsit ţap ispăşitor. Fiţi convinşi că într-o săptămână domnul Şerban Nicolae nu va mai conduce Comisia juridică. Nu că ar avea el vreo vină exclusivă, nu a fost strategia lui Şerban Nicolae, ci a PSD-ului, dar întotdeauna va fi găsit un ţap ispăşitor pe acest subiect. Şerban Nicolae va fi cel sacrificat de către PSD. Preşedintele dictează, iar când nu iese jocul, este sacrificat un pion”, consideră Alina Gorghiu.

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, a scris, joi, pe Facebook, că „cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac opoziţia praf şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute. Absenţele de ieri din Comisia juridică (cu excepţia celei motivate medical dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici