Grupul PSD din Senat se întâlneşte, luni, cu iniţiatorul legii dării în plată şi cu avocatul Piperea

Grupul PSD din Senat se întâlneşte, luni, la ora 14:00, cu iniţiatorul legii dării în plată deputatul PNL Daniel Zamfir şi cu avocatul Gheorghe Piperea pentru a discuta impactul pe care legea îl va avea asupra programului "Prima Casă", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, deputatul Daniel Zamfir.

2112 afișări
Imaginea articolului Grupul PSD din Senat se întâlneşte, luni, cu iniţiatorul legii dării în plată şi cu avocatul Piperea

Grupul PSD din Senat se întâlneşte, luni, cu iniţiatorul legii dării în plată şi cu avocatul Piperea

"Am fost invitat, împreună cu domnul Piperea, luni, la ora 14:00, la grupul PSD, din Senat, pentru a lămuri anumite aspecte legate programul Prima Casă", a declarat, pentru MEDIAFAX, iniţiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir.

Deputatul Daniel Zamfir a afirmat că vrea să le demonstreze, "cu date concrete", senatorilor PSD că legea dării în plată "nu omoară programul Prima Casă", aşa cum a susţinut BNR, pe care a acuzat-o de "manipulare".

Daniel Zamfir a spus că temerea PSD este că legea dării în plată va anula proiectul Prima Casă, afirmând că social-democraţii l-au invitat la grup pentru a lămuri această problemă.

Iniţiatorul legii dării în plată a mai afirmat că, din estimările sale, proiectul de lege ar putea fi înscris pe ordinea de zi a şedinţei plenului de marţi.

Discuţiile programate luni, la grupul PSD, au loc în condiţiile în care, potrivit unor surse parlamentare, în rândul social-democraţilor există, în acest moment, mari rezerve faţă de lege.

De asemenea, miercuri, liberalii au solicitat introducerea legii dării în plată pe ordinea de zi a plenului Senatului, atât la şedinţa Biroului Permanent, cât şi în timpul şedinţei de plen, însă cererea a fost respinsă.

Cererea PNL a fost respinsă cu 45 de voturi "pentru", 58 de voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

"Dorim ca această lege să intre în calupul de săptămâna viitoare", a explicat votul liderul grupului PSD, Mihai Fifor.

Legea, aflată în etapa reexaminării, a trecut săptămâna trecută de comisiile de specialitate ale Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici