Guvernul extinde programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în unităţile de învăţământ

Guvernul ar putea adopta, marţi, o ordonanţă de urgenţă care prevede extinderea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii de învăţământ preuniversitar de la 50 la 150 de unităţi de învăţământ.

531 afișări
Imaginea articolului Guvernul extinde programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în unităţile de învăţământ

Guvernul extinde programul-pilot de acordare a unui suport alimentar

„ Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi - pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus”, prevede proiectul de OUG, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de marţi.

Actul normativ prevede, totodată, că la finalul anului 2020, la închiderea programului pilot, Guvernul poate decide extinderea programului, în funcţie de impactul pe care acesta l-a avut.

Guvernul va discuta, marţi. şi despre o ordonanţă de urgenţă care prevede modificarea şi completarea Legii 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare. Actul normatic prevede înlăturarea blocajului existent la acest moment în ceea ce priveşte ocuparea posturilor vacante din sistemul penitenciar.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi se află şi mai multe proiecte de hotărâre, printre care: - proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Consolidare şi modernizare pavilioane din cazarma 429 Bucureşti"

-proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Muzeului Bucovinei în Muzeul Naţional al Bucovinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici