Iliescu, în secţia de votare: Am votat pentru USL, important este să fie o prezenţă bună la alegeri

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a exercitat dreptul de vot la Liceul Jean Monnet din Capitală, el precizând, în secţie, că a votat pentru candidaţii USL şi că speră să se "activizeze" prezenţa la alegerile locale din acest an.

262 afișări
Imaginea articolului Iliescu, în secţia de votare: Am votat pentru USL, important este să fie o prezenţă bună la alegeri

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Pentru candidaţii USL, am dezvăluit secretul votului", a spus Iliescu râzând, moment în care jurnaliştii i-au spus că legea nu permite difuzarea preferinţelor electorale în ziua votului. "Ştiu, ştiu...", a replicat Iliescu.

"Important e să fie o prezenţă bună la vot şi cetăţenii să voteze aşa cum simt ei mai bine", a susţinut fostul şef al statului.

Întrebat cum crede că va fi prezenţa la vot în acest an, Iliescu a răspuns: "Sunt curios chiar să văd, ar fi bine să se activizeze puţin prezenţa la vot".

De asemenea, el a fost chestionat ce sfat are pentru tineri, care nu prea merge la vot.

"E chestiune care pentru toţi trebuie să constituie o problemă, cum anume tinerii să fie implicaţi în viaţa obştei, în viaţa socială, în viaţa comunităţilor, pentru că sunt şi tineri foarte prezenţi, care se zbat. Campania electorală este de fapt susţinută de tineri, şi uitaţi-vă în comisia aceasta de la secţie (de votare de la liceul Jean Monnet - n.r.). E numai din tineri formată", a declarat Iliescu.

Cu ocazia votării, Iliescu s-a întâlnit pe holul liceului Jean Monnet cu Mircea Geoană şi soţia acestuia, Mihaela Geoană. Ion Iliescu şi Mircea Geoană şi-au dat mâna.

În acest an, Ion Iliescu a venit singur la secţia de votare de la liceul Jean Monnet, deşi la alegerile precedente venea de obicei îm preună cu soţia sa, Nina.

"Soţia are ceva treburi, vine mai pe seară, preferă mai pe seară", a explicat Iliescu. El a mai precizat că rezultatul alegerilor îl va aştepta în această seară acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici