Iliescu: Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv al PSD ce se desfăşoară în Argeş, că provocarea unei crize guvernamentale prin scoaterea sau ieşirea PSD de la guvernare nu interesează nici PDL, nici PSD.

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare

Iliescu: Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare (Imagine:Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar fi momentul oportun pentru ca PSD să iasă de la guvernare, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Nimeni nu este interesat acum de o criză de guvernare, indiferent de problemele şi de dificultăţile care apar într-o coaliţie mai ales când sunt două partide de orientări diferite".

Întrebat dacă ruperea coaliţiei guvernamentale l-ar ajuta electoral pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Iliescu s-a mulţumit să spună că se pot găsi "consideraţiuni diverse" pe acest scenariu.

Preşedintele de onoare al PSD a acuzat "graba" şi "presiunea" PDL şi a premierului pentru asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei legi.

"Nimic nu motivează această grabă, nu înţeleg raţiunea şi miza acestei presiuni. Asumarea este o procedură exepţională. Nu este nevoie de ea acum. Este un element de iraţionalitate şi oamenii au dreptate, PSD este un partid politic responsabil care nu se poate aliania la nişte capricii", a mai spus Iliescu.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public, a anunţat premierul Emil Boc.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a durat peste 10 ore, încheindu-se după miezul nopţii, şi în care cele trei acte normative au fost analizate.

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, a declarat, joi, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că nu este oportună ieşirea partidului de la guvernare înainte cu 80 de zile de alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici