Iohannis, despre aderarea Finlandei la NATO: Alianţa noastră este mai puternică acum

„În faţa provocărilor fără precedent din regiunea noastră, unitatea şi solidaritatea noastră vor predomina întotdeauna”, transmite Klaus Iohannis după ce Finlanda a devenit marţi cel de-al 31-lea membru al alianţei de securitate NATO.

107 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre aderarea Finlandei la NATO:  Alianţa noastră este mai puternică acum

Iohannis, despre aderarea Finlandei la NATO: Alianţa noastră este mai puternică acum

„În faţa provocărilor fără precedent din regiunea noastră, unitatea şi solidaritatea noastră vor predomina întotdeauna. Alianţa noastră este mai puternică acum”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Şi premierul Nicolae Ciucă a salutat aderarea oficială a Finlandei la NATO.

„Dreptul suveran al ţărilor de a-şi alege angajamentele de securitate le face mai sigure şi consolidează Alianţa. După decizia istorică de anul trecut de a invita Finlanda şi Suedia să devină state NATO am văzut cel mai rapid proces de ratificare din istoria modernă a Alianţei, iar România a fost între primele ţări care au deschis calea acestora către statutul de membru. Îi felicităm pe prietenii finlandezi, noii noştri parteneri de Alianţă în blocul Nord-Atlantic şi le dorim mult succes! Aşteptăm să primim Suedia ca membru cu drepturi depline cât mai curând posibil”, notează Nicolae Ciucă.

Finlanda a devenit marţi cel de-al 31-lea membru al alianţei de securitate NATO, iar steagul său va fi ridicat în curând la sediul alianţei.

Ministrul finlandez de externe a semnat documentul de aderare şi l-a înmânat secretarului de stat american Antony Blinken, relatează BBC.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că Rusia va "urmări îndeaproape" ceea ce se va întâmpla în Finlanda, descriind extinderea NATO ca fiind o "încălcare a securităţii şi intereselor noastre naţionale".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
finlanda,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici