Iohannis, în discursul de Ziua Europei la Cotroceni: Sunt voci în România care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice/ RECEPŢIA, fără al doilea om în stat C.P. Tăriceanu, dar cu liderul PSD Dragnea şi premierul Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la recepţia dedicată Zilei Europei, că în ţara noastră sunt oameni care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice şi ignoră beneficiile incontestabile ale apartenenţei României la această structură. Invitaţia la recepţia dedicată Zilei Europei nu va fi onorată de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, în schimb la evenimentul de miercuri au mers Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă.

5319 afișări
Imaginea articolului Iohannis, în discursul de Ziua Europei la Cotroceni: Sunt voci în România care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice/ RECEPŢIA, fără al doilea om în stat C.P. Tăriceanu, dar cu liderul PSD Dragnea şi premierul Dăncilă

Iohannis, în discursul de Ziua Europei la Cotroceni: Sunt voci în România care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice/ RECEPŢIA, fără al doilea om în stat C.P. Tăriceanu, dar cu liderul PSD Dragnea şi premierul Dăncilă

"Unii poltiticieni pun sub semnul întrebării rolul şi relevanţa Uniunii Europene. Ei omit cu bună ştiintă beneficiile uriaşe, sugerând ca ne-ar fi mai bine în afara marii familii europene Auzim în România voci care dau vina pe Europa şi pe Bruxelles pentru aproape orice, deranjaţi de standardele europene. Ce nu spun ei e că fără democraţie şi fără stat de drept, fără legi corecte, nu există prosperitate şi bunăstare pentru majoritatea cetatenilor. Ar exita doar privilegii pentru un grup restrâns aflat la putere. Răspunsul nostru trebuie să fie hotarat şi să se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartanentei la UE", a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că viitorul ţării noastre nu poate să fie deturnat.

"Democraţia rezistă prin implicare civică activă şi permanentă, libertatea se păstrează având curajul de a lupta pentru valorile în care credem, dreptatea prevalează când vocile celor care denunţă minciuna şi incorectitudinea nu se lasă intimidate. Locul României este alături de ţările europene în care democraţia, libertatea şi dreptatea triumfă. În primul semestrul al anului 2019, România va exercita Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, într-o perioadă de maximă importanţă pentru proiectul european. Pe durata mandatului nostru, se vor desfăşura următoarele alegeri la nivel european. Acestea vor constitui punctul de plecare al următorului ciclu instituţional european, şi aici mă refer la constituirea următorului Parlament European, precum şi, ulterior, a viitoarei Comisii Europene. Este important ca rezultatul acestor alegeri să reprezinte un succes pentru spiritul pro-european şi să susţină o agendă ambiţioasă de consolidare a Europei", a mai spus preşedintele.

"Moneda unică rămâne una dintre cele mai tangibile dovezi ale integrării europene. România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil, odată ce toate criteriile vor fi îndeplinite, cu scopul unui rezultat durabil atât în beneficiul cetăţenilor, cât şi al ansamblului economiei româneşti. Un alt domeniu în care unitatea europeană este esenţială este cel al securităţii interne. În condiţiile în care România este deja un furnizor de securitate, la cele mai înalte standarde, pentru Uniunea Europeană, vom continua demersurile pentru integrarea noastră cu drepturi depline în Spaţiul Schengen, integrare care va contribui la consolidarea securităţii întregii Uniuni Europene", a mai spus preşedintele.

La recepţia de la Cotroceni participă, la ora transmiterii ştirii, foşti şefi de stat, diplomaţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi membrii Guvernului şi primarul general Gabriela Firea.


"Am luat decizia, ţinând cont de atitudinea preşedintelui din ultima perioadă, de a nu participa la sărbătorirea Zilei Europei, pe 9 mai, adică nu voi da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni la această recepţie, pentru că mie mi se pare că preşedintele, prin declaraţiile pe care le-a făcut, a jignit grav primul ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu câteva zile.

Totuşi, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea vor merge la recepţie.

"Palatul Cotroceni nu este proprietatea privată a cuiva şi nici nu poate fi considerată aşa. Este decizia noastră de a marca Ziua Europei, decizia noastră de a nu merge pe calea scandalului şi vreau să fac o precizare: eu, PSD şi Guvernul nu avem niciun război cu preşedintele Iohannis", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat luni cum crede că va fi întâlnirea dintre şeful statului şi premierul Dăncilă, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului, Dragnea a spus că nu crede că preşedintele va avea timp premier.

"Am înţeles că vor fi mulţi oameni. Nu cred că la o masă atât de mare de invitaţi şi apropiaţi de preşedinte, nu cred că va avea timp doamna premier să se apropie de preşedinte", a declarat, luni, liderul PSD.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici