Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Ilie Botoş

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de trecere în rezervă a generalului cu patru stele Botoş Ilie din Ministerul Apărării Naţionale la data de 15 octombrie 2016, informează Administraţia Prezidenţială.

1513 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Ilie Botoş

Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Ilie Botoş (Imagine Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă.

Ilie Botoş a părăsit funcţia de secretar de stat în ministerul Afacerilor Interne în decembrie 2015, funcţie pe care a deţinut-o şi în mandatul lui Gabriel Oprea, după cea de secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta.

Anterior, în 2 august 2012, generalul Ilie Botoş a fost numit şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), de către ministrul Apărării de atunci, Corneliu Dobriţoiu. Generalul Ilie Botoş deţinuse funcţia de adjunct al directorului general al DGIA, generalul Gheorghe Savu.

În 21 iulie 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam.

El a fost înaintat în grad de Traian Băsescu în decembrie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici