Iohannis, la Consiliul European: Nu putem vorbi încă despre o piaţă digitală comună în UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Tallinn, că liderii europeni au căzut de acord că sunt necesari paşi în plus pentru crearea unei pieţe digitale comune a Uniunii Europene, fiind necesare noi reglementări care să fie aplicate unitar şi reţele mai performante.

163 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la Consiliul European: Nu putem vorbi încă despre o piaţă digitală comună în UE

Iohannis, la Consiliul European: Nu putem vorbi încă despre o piaţă digitală comună în UE

”Am constatat împreună că încă nu putem să vorbim despre o piaţă digitală unică în Uniunea Europeană, că mai sunt multe piedici care trebuie înlăturate, că este nevoie de reglementări care pot fi efectiv aplicate în toată Uniunea, că este nevoie de reţele mult mai performante şi, în fine, că este nevoie să-i protejăm pe utilizatori, şi cetăţeni şi firme, de pericolele care sunt inerente unui trafic de date deschis”, a spus Iohannis după prima sesiune a reuniunii informale a Consiliului European pe teme digitale care a avut loc, vineri, în Estonia, la Tallinn.

Iohannis a precizat că România este deschisă propunerilor de trecere către piaţa digitală comună. ”România are o poziţie foarte interesantă în Uniunea Europeană, avem unele dintre cele mai rapide conexiuni de date din Uniune, dar pe de altă parte avem rata de conectare la internet cea mai mică din Uniune. Totuşi, România este o ţară unde acest domeniu devine din ce în ce mai relevant, avem foarte mulţi investitori care se folosesc efectiv de reţelele rapide pe care le avem şi vrem să păstrăm acest avantaj”, a spus preşedintele Iohannis.

De asemenea, liderii europeni au mai vorbit despre necesitatea digitalizării serviciilor publice, Iohannis apreciind că ”România este printre cei care au performanţe foarte bune”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici