Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar: Apărarea include şi un alt fel de contribuţie directă, cum este cea a rezerviştilor

Protecţia şi apărarea cetăţenilor include şi un alt fel de contribuţie directă, cum este cea a militarilor rezervişti, spune preşedintele Klaus Iohannis în mesajul adresat cu ocazia Zilei Rezervistului Militar.

334 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar: Apărarea include şi un alt fel de contribuţie directă, cum este cea a rezerviştilor

„Ca în fiecare an, pe 31 mai, de Ziua Rezervistului Militar, ne manifestăm respectul şi preţuirea faţă de femeile şi bărbaţii care au slujit patria sub drapelul tricolor pe parcursul carierei militare, dar şi faţă de cei care, în calitate de rezervişti voluntari, se pregătesc ca, la nevoie, să participe la apărarea ţării noastre, în cadrul structurilor aparţinând Armatei României. Este un bun prilej de a evidenţia competenţa, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul tuturor acestor militari, care au contribuit la creşterea prestigiului Armatei, precum şi al României în rândul aliaţilor şi al partenerilor ţării noastre”, arată preşedintele Klaus Iohannis.

Conform acestuia, deteriorarea mediului de securitate, ca urmare a războiului declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, a făcut necesară adoptarea de măsuri suplimentare pentru creşterea capacităţii de apărare a ţării noastre.

Şeful statului spune că, în acest sens, la Summitul NATO din martie, s-au adoptat decizii ferme pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord Atlantice. Consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre este o prioritate strategică, fapt demonstrat şi de decizia de a creşte cheltuielile pentru acest domeniu de la 2% la 2,5% din PIB, începând de anul viitor, susţine preşedintele.

„Protecţia şi apărarea cetăţenilor noştri include, totodată, şi un alt fel de contribuţie directă, cum este cea a militarilor rezervişti. Ei sunt puternic implicaţi în viaţa socială a diferitelor comunităţi locale, angajându-se cu spirit civic şi competenţă în soluţionarea diferitelor probleme de interes public cu care se confruntă acestea”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, asociaţiile militarilor în rezervă şi în retragere sunt prezenţe active în promovarea valorilor naţionale şi şeful statului remarcă consecvenţa cu care acestea participă la educarea civică a tinerei generaţii în spiritul devotamentului şi iubirii de ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici