Video Iohannis refuză să comenteze clasarea din dosarul 10 august. Acelaşi Iohannis a uitat că a criticat cazul Caracal

  • Klaus Iohannis a refuzat să comenteze clasarea dată de DIICOT din dosarul protestului 10 august.
  • „Niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor. Nici Preşedintele”, a spus Iohannis miercuri seara.
  • Tot Iohannis a intervenit în septembrie 2019 în dosarul Caracal, la fel, unul care a generat emoţie.
2543 afișări

Ştirea că a fost clasată o parte din dosarul protestului 10 august te-a lăsat mut de uimire şi ai crezut că vine valul de critici. Klaus Iohannis, care a condamnat violenţele din Piaţa Victoriei de la acel moment, a avut un ton revoltător de moale la conferinţa de presă de miercuri. 

Preşedintele a spus că nu intervine în mersul dosarelor penale. 

"Şi eu împreună cu dumneavoastră, împreună cu multe milioane de români ne-am luptat ca să păstrăm şi să consolidăm independenţa justiţiei, adică ca niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor. Nici Preşedintele," a declarat Klaus Iohannis.

Insa, în septembrie anul trecut, acelasi presedinte intervenea în "Dosarul Caracal," fiind nemulţumit de cum decurgea ancheta. Mai mult, Klaus Iohannis cerea demisia lui Felix Bănilă, şeful DIICOT în aceea perioadă.

"Sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. 

Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror şef la DIICOT, să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT," afirma Klaus Iohannis în septembrie 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici