Video Iohannis: România reconfirmă disponibilitatea de a contribui la avansarea reformei în Ucraina - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Varşovia, că a reconfirmat în cadrul discuţiilor cu omologul său polonez, Bronisław Komorowski, întreaga disponibilitate a României de a contribui, alături de Polonia şi alţi parteneri din UE, la avansarea proceselor de reformă din Ucraina.

426 afișări

Preşedintele României a afirmat, în cadrul declaraţiei de presă comune susţinută alături de preşedintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, că ”o parte importantă a discuţiei cu preşedintele polonez Bronisław Komorowski s-a referit la evoluţiile îngrijorătoare din vecinătatea noastră estică.

”Am reiterat susţinerea fermă a României pentru suveranitatea, independenţa şi intregritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”, a transmis şeful statului, precizând că a condamnat în termenii cei mai fermi ”deteriorarea gravă a situaţiei de securitate din sud-estul Ucrainei, exprimând în acelaşi timp speranţa în implementarea pachetului de măsuri convenit la Minsk, pe 12 februarie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că a reconfirmat, în cadrul discuţiilor oficiale, ”întreaga disponibilitate a României de a contribui, alături de Polonia şi alţi parteneri din Uniunea Europeană, la avansarea proceselor de reformă din Ucraina”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici