Iohannis şi Vershbow au discutat despre stadiul pregătirii pentru summitul NATO de la Varşovia

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Palatul Cotroceni pe secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, cu care a discutat despre stadiul pregătirii pentru summitul NATO de la Varşovia.

464 afișări
Imaginea articolului Iohannis şi Vershbow au discutat despre stadiul pregătirii pentru summitul NATO de la Varşovia

Iohannis şi Vershbow au discutat despre stadiul pregătirii pentru summitul NATO de la Varşovia (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"În cadrul întrevederii, a fost discutat stadiul pregătirii Summitului NATO de la Varşovia, din luna iulie a.c. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat aspectele de securitate şi apărare care prezintă un interes particular pentru România, precum şi poziţia naţională în raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii în cadrul reuniunii la nivel înalt a Aliaţilor", potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Vershbow a apreciat "rolul activ al României" în cadrul Alianţei, în special pe palierul militar, adică participarea României la eforturile de prevenire şi combatere a provocărilor de securitate cu care se confruntă NATO.

"Preşedintele României şi secretarul general adjunct al NATO au avut şi un schimb de opinii privind evoluţiile relevante din vecinătatea estică şi cea sudică a Alianţei Nord-Atlantice. Din discuţii a reieşit preocuparea comună a României şi NATO faţă de ameninţarea teroristă, precum şi susţinerea soluţionării politico-diplomatice a dosarelor de actualitate şi de interes global. De asemenea, a fost subliniată susţinerea fermă pentru solidaritatea aliată şi identificarea de soluţii durabile la problematicile de interes aliat", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici