Iohannis: Vă invit să mergeţi la vot duminică, chibzuiţi bine, alegeţi oamenii potriviţi!

Preşedintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să voteze la alegerile locale din 5 iunie, transmiţându-le să chibzuiască bine şi să pună ştampila pe ''oamenii potriviţi''.

880 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Vă invit să mergeţi la vot duminică, chibzuiţi bine, alegeţi oamenii potriviţi!

Iohannis: Vă invit să mergeţi la vot duminică, chibzuiţi bine, alegeţi oamenii potriviţi! (Imagine: Silvia Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

''Dragi români, eu voi merge la vot duminică, cu ocazia alegerilor locale. Votul într-o democraţie este foarte important. Votul este, de fapt, felul în care cetăţenii participă efectiv la procesul democratic. Vă invit să mergeţi la vot duminică! Chibzuiţi bine, alegeţi oamenii potriviţi şi votaţi-i!'', a afirmat Iohannis prin intermediul unui mesaj video postat pe Facebook vienri, în ultima zi a campaniei electorale.

Preşedintele i-a îndemnat şi la începutul campaniei pe români să meargă la vot la alegerile locale şi să fie atenţi la eventualele probleme cu legea ale candidaţilor, dar şi la partidele din care aceştia provin, având în vedere că unele dintre ele ''doar mimează reforma''.

''Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localităţii în care trăim. Uitati-vă bine la candidaţi! Uitaţi-vă la candidaţi şi gândiţi-vă dacă candidatul dumneavoastră preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă e un bun gospodar, fiindcă că el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi. Uitaţi-vă la echipa pe care o are în spate, la echipa de consilieri cu care vine, uitaţi-vă dacă sunt oameni serioşi, uitaţi-vă la candidaţi şi întrebaţi-i dacă cunosc problemele localităţii dumneavoastră, dacă vin cu soluţii'', a afirmat Iohannis în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este important ''să vedem din ce partid vine candidatul sau candidaţii''. ''Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat. Nu toţi sunt la fel. Vă amintiţi, acum şase luni, dumneavoastră şi cu mine am cerut partidelor să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios şi au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. E important şi partidul din care provine candidatul. Uitaţi-vă bine!'', a accentuat şeful statului.

Iohannis va vota la locale în Bucureşti, în sectorul 1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici