Ion Cristoiu, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: Se face o greşeală. Funcţia de consilier poate fi şi una de modistă

  • Ion Cristoiu a comentat numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la guvernatorului BNR.
  • În opinia publicistului, criticile aduse numirii Vioricăi Dăncilă la BNR sunt o greşeală.
  • Despre trimiterea lui Dragnea în judecată în dosarul vizitei în SUA, Cristoiu spune că autorităţile de la Bucureşti au vrut să-l bucure pe Biden amestecându-l pe Trump într-o ciorbă românească.
6772 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: Se face o greşeală. Funcţia de consilier poate fi şi una de modistă

Ion Cristoiu, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: Se face o greşeală. Funcţia de consilier poate fi şi una de modistă

Publicistul Ion Cristoiu a comentat vineri, la Aleph News, numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la guvernatorului BNR, dar şi trimiterea în judecată a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind vizita sa în SUA din 2017, cu prilejul inaugurării mandatului prezidenţial al lui Donald Trump.

În opinia publicistului, criticile aduse numirii Vioricăi Dăncilă la BNR sunt o greşeală, iar solicitarea USR PLUS adresată Băncii Naţionale de a renunţa la numire este neavenită, în condiţiile în care partidul lui Barna şi Cioloş nu a reacţionat la numirea Ramonei Săseanu ca interimar la conducerea TVR sau în scandalul uciderii ursului Arthur.

Ion Cristoiu mai spune că substratul trimiterii în judecată a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA este mentalitatea de slugi a autorităţilor de la Bucureşti, care au vrut să-l bucure pe Joe Biden amestecându-l pe Donald Trump într-o ciorbă românească.

Topul Săptămânii

  • Locul 5 - prof. univ. dr. Lavinia Betea

„Se va difuza sâmbătă, 22 mai, de la ora 20.00, un interviu despre ultima ei carte, <Ultimul an din viaţa Elenei Ceauşescu. Agenda Tovarăşei în 1989>. Este un document de intrări-ieşiri la cabinetul ei. Lavinia Betea este cel mai bun specialist în regimul Ceauşescu din România, un cercetător extraordinar. Şi eu, ca editor, i-am publicat cărţi. Şi sunt dezvăluiri. Cea mai interesantă este aceasta care e şocantă şi anume că tovarăşa îşi spăla lenjeria intimă înainte de a o da la spălat. Niciodată n-a dat-o direct. Al doilea este faptul că ea nu lăsa să fie atinsă, niciodată nu lăsa să i se scoată paltonul. Şi cel mai interesant este că agenda arată că în fiecare zi ea era la serviciu de la ora 9 la 7 seara. Chiar muncea din punctul acesta de vedere. Sunt două personaje care apar acolo. Este Poliana Cristescu, fosta noră, care e în fiecare zi aproape, şi venea din când în când şi Nicu Ceauşescu. Ea venea la 9 la serviciu, Nicolae Ceauşescu venea la 8. Ea rămânea acasă de la 8 la 9, dădea dispoziţii în reşedinţă, dar nu oricui, ci unei şefe.”

  • Locul 4 – George Simion, copreşedintele AUR

„Am înţeles că AUR participă la alegerile din R. Moldova. Da, e bine, dar el va lua voturi de la partidul Maiei Sandu. E clar că socialiştii şi comuniştii nu vor merge pe unionism şi că partea cu unirea este de la alte partide, partidele sau electoratul care este al Maiei Sandu. Deci din punctul acesta de vedere, el ia aşa cum a luat şi din electoratul PSD. După părerea mea, mai are de făcut în România. Nu ştiu ce face acolo în R. Moldova. Totuşi AUR nu merge, sunt 10 procente pierdute la ora actuală.”

  • Locul 3 - Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL

„Ştiu că multe lume s-a supărat că el l-a sunat pe ministrul Bode (n.r. pentru politiştii care au venit în control la restaurantul în care lua masa cu familia). Noi avem două posibilităţi de a ne raporta. La poporul olandez şi la români. La un alt popor probabil că asta ar fi deranjat rău. 1. Poporului român i-a intrat în sânge intervenţia. 2. Chiar dacă a vorbit de el, a dat curs unei probleme a românilor. Marea problemă a multor jurnalişti şi politicieni este faptul că ei cred că trăiesc în Germania sau în ţările nordice. Nu, trăiesc în România şi trebuie să te adaptezi.”

  • Locul 2 - Viorica Dăncilă, fost premier al României

„Ea a fost numită consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. N-am înţeles care e problema cu numirea ei. USR PLUS trebuia să aibă reacţie când pus-o pe tanti aia (n.r. Ramona Săseanu) la TVR. Se face o greşeală. Funcţia de consilier la BNR poate fi şi una de modă. Adică ei spun aşa: Ce treabă are Viorica Dăncilă cu BNR. Nu, BNR este o instituţie care scoate şi cărţi. Deci, din punctul acesta de vedere poate să fie şi o modistă. Este totuşi un fost premier al României. Nu e atât de proastă cum zic ăştia. Asta este o prostie. Totuşi, în relaţia cu Occidentul a fost bună. Nu văd care e problema. Nu înţeleg de ce USR PLUS nu a făcut gălăgie după numirea la TVR sau în cazul ursului Arthur. Asta spune spre ce prăpastie de bulă merg ei. În bula lor de internet, cu bancurile lor, Viorica Dăncilă cutare-cutare … La restul populaţiei, care-i problema? De aia ei nu vor creşte niciodată, nu vor ajunge partid mare pentru că e un partid de like-uri. Adică acolo ei confundă votul cu like-ul. Bine, unele like-uri pot fi date şi contracost.”

  • Locul 1 - Donald Trump, fostul preşedinte al SUA

„L-am văzut pe fostul preşedinte al Americii amestecat într-o ciorbă românească, pe care nu am înţeles-o niciodată. De fapt, s-a întîmplat în felul următor. Noi, mai ales autorităţile, fiind slugi-slugi, s-au gândit ei: hai să-l implicăm pe Liviu Dragnea cu tărăboi ca să-l lovim pe Trump şi să-l bucurăm pe Biden. Ce nu au înţeles ăştia care au pus la cale e următorul lucru:  marile puteri, puterile coloniale, vor să se răfuiască între ele. Adică, echipele lui Biden vor să se răfuiască el cu Trump, nu slugile. Asta nu au înţeles ei. O să vedeţi, că până la urmă i-a deranjat şi pe ei pentru că a fost o operaţiune de lobby şi n-am înţeles niciodată care era folosul. S-a dus ăla şi a făcut o poză? Procurorii au două mari nevoi. Nevoia de a fi prozatori - toate rechizitoriile sunt nişte proze de 2 lei - şi nevoia de a fi vedete. Adică ursul Arthur nu era un prilej, dar Donald Trump?”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici