Ion Cristoiu, despre summit-ul NATO: Această reuniune nu este dedicată Ucrainei

  • • Ion Cristoiu spune că reuniunea va fi un succes dacă toate statele membre vor fi obligate să aloce 2% din PIB pentru Apărare şi va fi creată o armată permanentă a Alianţei
  • • Publicistul susţine că Volodimir Zelenski vrea să obţină un calendar clar de aderare a Ucrainei la NATO
  • • Ion Cristoiu consideră că, dacă Zelenski şi ucrainenii nu vor obţine un calendar clar de aderare, atunci pot trage concluzia că sunt folosiţi.
468 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre summit-ul NATO: Această reuniune nu este dedicată Ucrainei

Ion Cristoiu, despre summit-ul NATO: Această reuniune nu este dedicată Ucrainei

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că summit-ul NATO de la Vilnius nu este dedicat Ucrainei, iar reuniunea va fi un succes dacă toate statele membre vor fi obligate să aloce 2% din PIB pentru Apărare şi va fi creată o armată permanentă a Alianţei.

“Această reuniune nu este dedicată Ucrainei. Această reuniune va fi un mare succes dacă se îndeplinesc două obiective. 1 Statele membre să fie obligate să aloce 2% din PIB pentru Apărare. Până acum a fost recomandare. În momentul în care toate statele semnează, putem încheia războiul din Ucraina. 2. Una dintre propuneri este să se facă un fel de armată permanentă a NATO care să stea tot timpul în cizme. Şi asta costă(...)  Dacă obţin 2%, se vor cumpăra arme”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că, dacă Volodimir Zelenski şi ucrainenii nu vor obţine un calendar clar de aderare la NATO, atunci pot trage concluzia că sunt folosiţi.

“În cazul lui Zelenski, el are un popor care crede, ca şi cel român, că admiterea Ucrainei în NATO va duce la scăderea preţului la castraveţi. El ar avea nevoie să se întoarcă la popor şi să spună: uite, am obţinut un calendar clar. Dacă nu obţine, dacă nu se dovedeşte fermitate, el şi ucrainenii ar trebui să tragă o concluzie că sunt folosiţi. Este un moment în care Occidentul, americanii ar trebui să spună: bă, facem orice pentru voi. Dacă nu fac orice acum, orice, cum o să facă orice când se împotmoleşte contraofensiva? E un semnal pentru ucraineni şi Zelenski că ăştia sunt cu ei doar cît le convine. Când e vorba de NATO, de o implicare mai serioasă, nu”, a susţinut publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici