Jens Stoltenberg mulţumeşte României pentru contribuţiile la activităţile NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mulţumit României, cu ocazia întâlnirii de la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru contribuţiile la misiunile Alianţei Nord-Atlantice şi pentru suplimentarea bugetului alocat apărării.

609 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg mulţumeşte României pentru contribuţiile la activităţile NATO

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

"Vreau să mulţumesc României pentru găzduirea reuniunii ministrilor de Externe din statele NATO şi vreau să îi mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru angajamentul personal puternic în favoarea NATO în acest moment critic pentru securitatea noastră. Contribuiţi în multe moduri la securitatea noastră comună. Trupele române participă la grupul de luptă din Polonia, contribuiţi la misiunile NATO din Kosovo şi Irak, de asemenea găzduiţi un sistem-cheie pentru apărarea balistică a NATO", a declarat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

"Salut angajamentul de a menţine bugetul pentru apărare peste nivelul de 2% din PIB. Investiţiile în apărare sunt esenţiale în contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare criză în materie de securitate a unei generaţii", a subliniat secretarul general al NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici