Kamala Harris mulţumeşte României şi reafirmă angajamentul SUA de apărare a ţărilor NATO

Vicepreşedintele american, Kamala Harris, a mulţumit României, în cursul vizitei la Bucureşti, pentru rolul activ în actuala criză şi pentru primirea de refugiaţi din Ucraina şi a reafirmat angajamentul Statelor Unite privind apărarea Alianţei Nord-Atlantice.

1930 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris mulţumeşte României şi reafirmă angajamentul SUA de apărare a ţărilor NATO

"Aş vrea să mă adresez cetăţenilor români, să le mulţumesc din partea Statelor Unite pentru că, sub conducerea preşedintelui Iohannis, România a dat dovadă de o generozitate extraordinară şi a arătat curaj în acest moment. (...) Am văzut că aţi primit refugiaţi şi ştim dificultăţile majore pe care le întâmpinaţi din punct de vedere geografic", a declarat Kamala Harris, în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Am avut o discuţie foarte productivă cu preşedintele României în sensul consolidării parteneriatului bilateral. Mulţumim pentru rolul de conducere exercitat de preşedintele României. Angajamentul Statelor Unite faţă de Articolul 5 al Tratatului NATO este absolut ferm. Noi tratăm cu multă seruiozitate acest lucru şi suntem gata să acţionăm; trebuie să fie clar că un atac împotriva unei naţiuni din cadrul NATO este considerat un atac împotriva tuturor ţărilor. Suntem fermi în angajamentul nostru în acest sens. Aşa cum a afirmat şi preşedintele Biden, vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Mă aflu aici pentru a reafirma acest angajament şi pentru a mulţumi poporului român", a adăugat Kamala Harris.

Vicepreşedintele SUA a condamnat agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei şi a reafirmat susţinerea pentru suveranitatea acestei ţări. "Susţinem independenţa naţiunilor, în acest caz a Ucrainei. Acţiunile pe care trebuie să le întreprindem ca reacţie la războiul lui Vladimir Putin includ o poziţie puternică a Alianţei Nord-Atlantice pentru susţinerea nevoilor partenerilor noştri. În acest scop şi pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite, în ultimele săptămâni am trimis un detaşament combatant de 1.000 de militari, astfel că în total avem o forţă de 2.000 de militari americani, pregătiţi să susţină angajamentul nostru faţă de Alianţa Nord-Atlantică şi faţă de flancul estic", a subliniat Kamala Harris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici