Video Kelemen Hunor propune un pact naţional: Să scoatem chestiunea minorităţilor naţionale din această luptă politică internă | VIDEO

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus luni, la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, incheierea un pact naţional care să prevede excluderea temei minorităţilor naţionale din ”războiul politic intern” şi că ”drepturile câştigate nu se ating prin fel de fel de legi”.

739 afișări

”Eu cred că noi ar trebui să găsim cu toate partidele româneşti o bază de discuţie. Să nu fie chestiunea minorităţii maghiare permanent în mijlocul războaielor politice. Poţi să te războieşti pe multe, multe alte aspecte, de la sănătate la infrastructură, de la mediu până la sistemul social cât vrei. Ar trebui să scoatem, dacă se poate, printr-un pact naţional chestiunea minorităţilor naţionale din această luptă politică internă. Nu mai câştigi voturi. Eu nu cred că mai câştigi voturi în zona românească”, a declarat Kelemen Honor la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.

El a precizat că a propus încheierea unui astfel de pact şi în 2015.

”Eu am propus scris. Drepturile câştigate nu se ating prin fel de fel de legi, OUG, HG şi orice pas înainte să se facă prin discuţie cu toată lumea, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie, ca să nu fie permanent un motiv de a ataca pe celălalt”, a adăugat liderul UDMR.

Taguri:
udmr,
pact naţional,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici