Kelemen Hunor: Voi pleca din Guvern începând cu 1 august, până atunci mă ocup de problemele de la Cultură

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că a stabilit cu acesta că se va retrage din funcţii începând cu 1 august, iar până atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului şi de rectificarea bugetară. Anterior, Hunor l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii la 1 august, fără să îi propună, la acest moment, un înlocuitor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

866 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Voi pleca din Guvern începând cu 1 august, până atunci mă ocup de problemele de la Cultură

Kelemen Hunor şi Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că UDMR va stabili până la 1 august şi numele succesorului său în funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier.

"Am avut, luni, o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi am stabilit ca plecarea mea din Guvern să aibă loc începând cu data de 1 august. Până atunci mă voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii şi de rectificarea bugetară care va avea loc. Până la 1 august, UDMR urmează să stabilească şi numele succesorului meu în funcţia de ministrul al Culturii şi vicepremier", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii cu Ponta s-a stabilit şi echipa de negociere a UDMR în cadrul coaliţiei guvernamentale.

"Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepreşedintele politic, Borbely Laszlo, şi liderii celor două grupuri parlamentare ale UDMR din Senat şi Camera Deputaţilor", a adăugat Kelemen.

Kelemen Hunor, care la sfârşitul săptămânii trecute a anunţat că va demisiona din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii, a mers, luni dimineaţă, la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

La finalul discuţiei, surse oficiale precizau pentru MEDIAFAX că liderul UDMR l-a anunţat pe premier că îşi va depune demisia în prima zi a lunii august.

Kelemen Hunor anunţa, vineri, că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii.

El preciza că luni dimineaţă se va întâlni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili când este momentul oportun să demisioneze, pentru că există aspecte administrative care trebuie rezolvate.

"Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie făcute la timp, nu trebuie acum să avansăm nume. Portofoliul Culturii rămâne la UDMR", afirma Kelemen Hunor.

Decizia de a demisiona din Guvern a fost luată în Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat în contextul în care Executivul s-a alăturat CE într-un proces privind o iniţiativă cetăţenească susţinută de UDMR.

Kelemen Hunor anunţa, totodată, că a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca iniţiativa cetăţenească privind minorităţile să fie dezbătută în comisiile parlamentare, în toamnă, iar până la finalizarea dezbaterilor România să nu trimită noi documente la CJUE.

Liderul UDMR preciza că miercurea trecută a avut mai multe discuţii cu premierul Victor Ponta, ajungând încă de atunci la "o soluţie, la un compromis".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici