Video Klaus Iohannis a ţinut un moment de reculegere la aflarea veştii morţii Regelui Mihai - FOTI/ Tudose: Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un moment de reculgere, marţi, la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, la Hotel Athénée Palace Hilton, potrivit surselor MEDIAFAX.

627 afișări

La aflarea veştii, şeful statului i-a rugat pe ambasadori să ţină un moment de reculegere. 

Premierul Mihai Tudose a postat, marţi, un mesaj pe Facebook, arătând că poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României.

”Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

El a postat şi un citat din discursul Regelui Mihai din Parlamentul României din 2011.

„Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru” - Regele Mihai, discurs în Parlament în 2011.â

Premierul Mihai Tudose şi-a schimbat fotografia de copertă, înlocuind-o cu o imagine neagră, în semn de doliu.

Regele Mihai a încetat din viaţă, joi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

„La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria,

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală”, se spune într-un comunicat al Casei Regale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici