Klaus Iohannis, la Ziua Canadei: Cetăţenii români aşteaptă cu nerăbdare ridicarea completă a vizelor

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, în cadrul discursului susţinut la recepţia organizată cu ocazia Zilei Canadei, că pentru România relaţia transatlantică este ”vitală” şi că românii aşteaptă cu nerăbdare ridicarea completă a vizelor.

531 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, la Ziua Canadei: Cetăţenii români aşteaptă cu nerăbdare ridicarea completă a vizelor

Klaus Iohannis, la Ziua Canadei: Cetăţenii români aşteaptă cu nerăbdare ridicarea completă a vizelor

”Pentru noi, relaţia transatlantică este vitală şi vom rămâne promotorii fermi ai consolidării sale. România este convinsă că cele două acorduri cuprinzătoare semnate de Canada cu Uniunea Europeană şi statele membre vor contribui semnificativ la dezvoltarea relaţiilor politice şi economice între cele două maluri ale Atlanticului. Mă bucur să constat că prima fază a procesului a fost parcursă cu succes, astfel că la 1 mai a fost eliminată parţial obligativitatea vizei. Cetăţenii români aşteaptă cu nerăbdare ridicarea completă a vizelor, începând cu 1 decembrie 2017, care, iată, va fi un frumos omagiu de Ziua Naţională a României. Avem, aşadar, toate perspectivele pentru întărirea şi dezvoltarea relaţiei noastre speciale”, a spus Klaus Iohannis.

Ambasadorul Canadei în România Kevin Hamilton i-a transmis preşedintelui Iohannis că este ”impresionant cât de departe a ajuns România” în ultimii 50 de ani, perioadă în care relaţiile dintre România şi Canada s-au dezvoltat şi aprofundat. Acesta a subliniat că relaţiile de prietenie dintre naţiuni sunt importante în vremuri ”nesigure” din cauza terorismului, a schimbărilor climatice sau a crizelor economice şi politice.

”Dacă ne uităm în urmă la ultimii 50 de ani, este impresionant să realizăm cât de departe a ajuns România şi la cât de multe încercări dificile au fost supuşi românii în tot acest timp, dar şi relaţia aprofundată şi valoroasă pe care am reuşit să o dezvoltăm între naţiunile noastre. Astăzi, Canada şi România sunt aliaţi strategici, parteneri comerciali şi prieteni. Prietenia între naţiuni este deosebit de importantă atunci când vremurile sunt nesigure. Cred că se poate spune că, în ultimii ani, lumea traversează o perioadă de incertitudine şi nesiguranţă. Ne confruntăm cu ameninţări precum terorismul, schimbările climatice, manifestari de intoleranţă şi ignoranţă, crize economice şi politice”, a spus Hamilton.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici