Klaus Iohannis scapă de amenda CNCD. Curtea de Apel Bucureşti a decis că termenul „penali” nu reprezintă o discriminare

  • Curtea de Apel Bucureşti a anulat amenda de 2.000 primită de Klaus Iohannis din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
  • Şeful statului a afirmat, în februarie 2018, că „nişte penali” îşi doresc să discrediteze DNA.
  • În 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis pentru folosirea termenului „penali”.
622 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis scapă de amenda CNCD. Curtea de Apel Bucureşti a decis că termenul „penali” nu reprezintă o discriminare

Klaus Iohannis scapă de amenda CNCD. Curtea de Apel Bucureşti a decis că termenul „penali” nu reprezintă o discriminare

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, miercuri, 14 iulie, amenda de 2.000 de lei primită de preşedintele Klaus Iohannis din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o declaraţie din februarie 2018 în care şeful statului a afirmat că „nişte penali” fac o încercare „disperată” de a discredita DNA.

Decizia nu este definitivă.

„Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC Juridex Media SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Preşedintele României prin Administraţia Prezidenţială în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi intervenienţii SC Juridex Media SRL, Răzvan Savaliuc şi Cosma Andreea. Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Prin această decizie, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit că folosirea termenului „penali” nu reprezintă o discriminare.

Amenda CNCD. Filmul evenimentelor

În februarie 2018, preşedintele Iohannis a afirmat că „nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA”.

„Avem oare a câta oară un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună.”, spunea atunci şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

În 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis pentru folosirea termenului „penali”.

„Utilizarea termenului << penali >> de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă o discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1 şi art. 15 din OG 137/2000, republicată. S-a aplicat amendă contravenţională în cunoantum de 2.000 de lei. Vot 5 la 4”, preciza la acel moment CNCD.

Ulterior, şeful statului a atacat decizia CNCD la Curtea de apel Bucureşti.  

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Klaus Iohannis după amenda încasată de la CNCD: Este o decizie profund politică. Hotărârea va fi contestată

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici