Lider PMP: Vor fi mai multe runde de selecţie până va apărea candidatul ideal pentru Dragnea şi Tăriceanu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că prin anunţul făcut, Tudorel Toader a dovedit că este un executant al exigenţelor liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, apreciind că vor fi ”probabil mai multe runde de selecţie, până va apărea candidatul ideal pentru cei doi”.

1040 afișări
Imaginea articolului Lider PMP: Vor fi mai multe runde de selecţie până va apărea candidatul ideal pentru Dragnea şi Tăriceanu

Lider PMP: Vor fi mai multe runde de selecţie până va apărea candidatul ideal pentru Dragnea şi Tăriceanu

"Traian Băsescu a făcut o negociere transparentă pentru numirea şefilor de parchete chiar şi atunci când era în tensiuni maxime cu USL, dar niciodată nu i-a umilit pe procurori, chiar dacă nu a avut poate cele mai inspirate propuneri. Ceea ce fac acum Dragnea şi Tăriceanu este o mascaradă prin care îi umilesc pe procurori pentru că probabil vom asista la mai multe runde de selecţie, până va apărea candidatul ideal pentru cei doi. Până la urmă Tudorel Toader îşi face meseria de executant", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că nu este de acord cu niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA, procedura urmând a fi reluată, potrivit unui anunţ al ministerului Justiţiei.

"În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Astfel, instituţia condusă de Tudorel Toader anunţă că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că procedura va fi reluată.

Practic, va urma o nouă perioadă de înscrieri şi apoi interviurile susţinute de următorii candidaţi.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinşi de Tudorel Toader sunt Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici