Liderul USR, Nicuşor Dan: Dragnea să declare public că PSD nu va modifica Codul Penal sau legile DNA şi ANI

Liderul USR, Nicuşor Dan, i-a cerut marţi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să declare public că după alegeri PSD nu va iniţia modificări ale Codului Penal sau ale legilor care reglementează activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

942 afișări
Imaginea articolului Liderul USR, Nicuşor Dan: Dragnea să declare public că PSD nu va modifica Codul Penal sau legile DNA şi ANI

Nicuşor Dan: Dragnea să declare public că PSD nu va modifica Codul Penal, legile DNA, ANI (Imagine: Marian Ilie/ Foto Mediafax)

''În ultimul mandat parlamentar au avut 16 încercări de modificare fie a Codului Penal, fie a legilor conexe, cu scopul de a scăpa de justiţie pe oamenii corupţi. Dintre aceste 16, zece au fost iniţiate de parlamentari PSD. Aceşti parlamentari, care au iniţiat aceste legi, sunt în momentul de faţă pe listele PSD sau ALDE: Şerban Nicolae (PSD Senat Bucureşti), Eugen Nicolicea (PSD Camera Deputaţilor Călăraşi), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE, Senat Bucureşti), Cristiana Anghel (ALDE, Camera Deputaţilor, Caraş Severin), Ovidiu Donţu (PSD, Senat Suceava), Ciprian
Rogojan (ALDE, Senat, Maramureş) şi lista poate să continue. E o probabilitate mare ca oamenii ăştia să intre în Parlament şi considerăm că există riscul ca ei să susţină acelaşi tip de legi'',
a spus Dan.

Declaraţiile au venit în contextul în care fostul social-democrat Sebastian Ghiţă, actual candidat al PRU, a declarat că partidul susţine un proiect de amnistie penală.

Liderul USR a afirmat că există ''politicieni PSD şi PNL care însumnează 113 ani de puşcărie''. ''Mai mult decât atât, prin faptele lor de corupţie, există la bugetul statului un prejudiciu mai mare de un miliard de lei'', a subliniat liderul USR.

''Sunt bani cu care poţi să faci şi cele 200 de centre primare de sănătate pe care le-am propus în programul nostru. Poţi să consolidezi 5.000 de apartamente care sunt încadrate în clasa de risc seismic sau, tot ca un echivalent din programul nostru, este bugetul anual al programului Şcoala după şcoală'', a concluzionat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici