Lista alimentelor ce se vor ieftini. Ciolacu: Retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate

Premierul Marcel Ciolacu, spune joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a primit răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază: „Asta înseamnă o scădere garantată a preţului la unele produse de bază din gama celor indispensabile”.

2105 afișări
Imaginea articolului Lista alimentelor ce se vor ieftini. Ciolacu: Retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate

Lista alimentelor ce se vor ieftini. Ciolacu: Retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate

„Aş vrea să încep cu o veste bună, am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază şi vă pot spune că retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ şi aş dori să le mulţumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că acest lucru „înseamnă o scădere garantată a preţului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populaţiei şi aici ne referim foarte clar la pâine, lapte, bânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete”.

„Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici