Liviu Dragnea: PSD îi propune preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze CONSULTĂRI cu partidele privind situaţia UE. REACŢIA opoziţiei

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, joi, că formaţiunea sa îi propune preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze consultarea partidelor politice, în perspectiva participării României la dezbaterile privind viitorul Europei, pentru stabilirea unei viziuni comune care să fie promovată unitar.

4088 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: PSD îi propune preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze CONSULTĂRI cu partidele privind situaţia UE. REACŢIA opoziţiei

Liviu Dragnea: PSD îi propune preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze CONSULTĂRI cu partidele privind situaţia UE

„În perspectiva participării României la dezbaterile privind viitorul Europei, PSD îi propune preşedintelui Klaus Iohannis să iniţieze consultarea partidelor politice pentru stabilirea unei viziuni comune care să fie promovată unitar pe plan extern, la toate nivelurile politice şi diplomatice”, menţionează Dragnea într-un comunicat remis MEDIAFAX.
 
Dragnea arată că este important ca în cadrul acestor consultări să fie stabilit un mecanism de lucru permanent, cu reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare şi ai Administraţiei Prezidenţiale, care să aibă ca obiectiv armonizarea abordărilor politice în plan extern, în sensul susţinerii interesului naţional al României în relaţia cu instituţiile europene.
 
Potrivit liderului social-democrat, PSD îşi manifestă susţinerea clară pentru realizarea unui consens politic cu privire la interesul naţional al Românei în cadrul UE.
 
Dragnea consideră că România trebuie să adopte o poziţie fermă împotriva unei Europe cu mai multe viteze, să îşi exprime, totodată, o poziţie fermă pentru susţinerea principiului egalităţii între membrii UE şi să respingă categoric orice scenariu privind o Europă cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice.
 
„În opinia PSD, definirea unei poziţii clare şi unitare a României în raport cu situaţia actuală a UE trebuie să devină un obiectiv comun, care să reunească întreaga clasă politică românească”, a mai arătat Dragnea.
 
Raluca Turcan: Dragnea, ultimul care s-ar putea invita singur la Cotroceni; Poziţia României, clarificată

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt ultimii care ar putea să se invite singuri la consultări cu şeful statului privind situaţia UE, sugerându-i liderul PSD să adopte un comportament european şi "să facă un pas în spate".

“Liviu Dragnea descoperă acum valorile europene şi interesele României. Cam mult prea târziu, dacă avem în vedere acţiunile sale din ultima perioadă care au contrazis exact aceste valori, între care se numără şi ideea de stat de drept şi egalitate în faţa legii sau consolidarea instituţiilor democratice”, a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Raluca Turcan i-a sugerat lui Liviu Dragnea să-şi asume un comportament politic în spirit european: “să procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o ţară occidentală atunci când suferă o condamnare, să facă un pas în spate până la reabilitare”.

Liviu Dragnea ar trebui să citească declaraţiile preşedintelui Iohannis şi să-şi întrebe colegii din Parlamentul European dacă nu îi este clară poziţia României, a afirmat Turcan.

“Dacă nu-i este clară domnului Dragnea poziţia României, îl invit să consulte relatările de presă cu privire la poziţiile oficiale exprimate de preşedintele Klaus Iohannis, care a pledat foarte clar şi ferm pentru o Europă cu parteneri egali, fără <<mai multe viteze>> sau <<cercuri concentrice>>. De asemenea, ar face bine să-şi întrebe colegii din Parlamentul European cu privire la poziţiile exprimate la fel de clar de europarlamentarii României”, a susţinut liderul interimar al PNL.

Turcan a afirmat că în acest fel, Liviu Dragnea va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care s-ar putea invita la consultări la Palatul Cotroceni cu privire la poziţia României în UE.

“În final, va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea să se invite singur la consultări cu şeful statului pe un subiect care e deja clarificat”, a susţinut Raluca Turcan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici