Ludovic Orban anunţă primele măsuri pentru redresarea economiei

  • Ludovic Orban anunţă primele măsuri pentru repornirea economiei: împrumuturi de la BERD, finanţări de la UE ... şi alte planuri
  • Premierul dă asigurări că există resurse pentru plata pensiilor şi a salariilor
  • Ludovic Orban: ”După depăşirea vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică”
5900 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban anunţă primele măsuri pentru redresarea economiei

Ludovic Orban anunţă primele măsuri pentru redresarea economiei

După vizita la Institutul Cantacuzino, premierul Ludovic Orban a vorbit despre planul pentru redresarea economiei.

Ludovic Orban: ”Suntem în curs de elaborare a acestui plan. Practic, analizăm toate măsurile restrictive, analizăm toate sectoarele afectate, stabilim un mecanism de evaluare a fiecărei măsuri. Când vom avea o evaluare şi un plan bine pus la punct, vă vom anunţa. Vom anunţa ridicarea restricţiilor cu puţin timp înainte.”

Premierul României, Ludovic Orban te anunţă că are deja primele măsuri pentru repornirea economiei după criza generată prin restricţiile impuse de autorităţi.

,,În ceea ce priveşte şomajul tehnic pentru prima perioadă, avem resurse. Banii vor fi suportaţi din bugetul UE pentru România. Avem planul pentru repornirea economiei. Avem în analiză ridicarea resurselor, avem programe europene pe care putem să le folosim pentru relansarea economică. Putem distribui 750 de milioane de euro pentru companii. În cadrul programului SURE avem resurse necesare pentru angajări. Înainte de decontarea cheltuielilor, BERD va veni alături de noi să ne susţină. Trebuie să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru reluarea activităţilor economice”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul  mai dă asigurări că sunt resurse pentru plata pensiilor şi a salariilor: ”Cu siguranţă avem ca priorităţi plata pensiilor şi vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi plata salariilor, pentru susţinerea investiţiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare.  Toate analizele specialiştilor indică, practic, o evoluţie în V a economiei. După o scădere care este destul de bruscă şi de mare, după depăşirea vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică. Dacă vă uitaţi în prognoze indică o scădere economică pe anul ăsta în România şi o creştere economică pe anul viitor care variază între 4,1 şi 6,1 pe 2021.”

Ludovic Orban a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” alături de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici