M10 Bucureşti îi retrage sprijinul lui Ciucu pentru că negociază cu PNL. Macovei: E mult prea devreme să spunem dacă vom susţine pe altcineva

M10 Bucureşti a decis să retragă susţinerea pentru candidatura lui Ciprian Ciucu pentru funcţia de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în partid.

7952 afișări
Imaginea articolului M10 Bucureşti îi retrage sprijinul lui Ciucu pentru că negociază cu PNL. Macovei: E mult prea devreme să spunem dacă vom susţine pe altcineva

M10 Bucureşti îi retrage sprijinul lui Ciucu pentru că negociază cu PNL

''M10 Bucureşti a decis să retragă susţinerea pentru candidatura domnului Ciprian Ciucu pentru funcţia de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în PNL, intenţie pe care a recunoscut-o public şi pe care ne-a comunicat-o. Fidel principiilor sale, M10 încurajează şi susţine candidaturile independente, dar nu poate fi de acord să susţină un membru PNL pentru nicio funcţie publică în Bucureşti sau un candidat care nu are nicio problemă să devină membru PNL. M10 ar fi putut înţelege ca dl. Ciucu să fie susţinut şi de alte formaţiuni politice ca independent, dar nu poate fi acord cu negocieri pentru a deveni membru PNL'', se arată într-un comunicat de presă al M10 remis MEDIAFAX.

''M10 consideră cu tărie că îndepărtarea partidelor vechi de la putere şi înlocuirea acestora, în timp, cu partide politice noi şi curate reprezintă singura şansă de a îmbunătăţi viaţa românilor. M10 Bucureşti va continua strângerea de semnături pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti'', se arată în comunicat.

Ciprian Ciucu a propus luni alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al dreptei pentru Bucureşti, arătând că PNL, USB şi M10 ar trebui să alegă între el şi Nicușor Dan, ceea ce le-ar permite liberalilor să se trezească din ''visul urât'' Marian Munteanu.

Preşedintele partidului M10, Monica Macovei, a declarat miercuri, după decizia partidului său de a-i retrage sprijinul pentru candidatura lui Ciprian Ciucu la Primăria Capitalei, că este prea devreme să spună dacă va sprijini pe altcineva, dar că va urmări ceilalţi candidaţi.

"E mult prea devreme să spunem dacă vom susţine pe altcineva. (...) În clipa asta nu e problema noastră, dar o să ne uităm la candidaţi şi o să decidem dacă oferim sprijin şi cui", a declarat Macovei pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă M10 ar putea negocia cu Nicuşor Dan pentru a-l susţine pe acesta în cursa pentru Primăria Bucureşti, Monica Macovei a spus că "este prea devreme" pentru astfel de discuţii.

"Aşa cum am spus şi în comunicat, noi putem face eforturi să susţinem un candidat care este susţinut şi de alt partid, dar în niciun caz nu putem să mergem mai departe cu Ciprian Ciucu. PNL şi PSD trebuie să dispară, să facă loc partidelor noi", a mai spus preşedintele M10.

De asemenea, Macovei a spus că în privinţa lui Ciprian Ciucu nu există nicio posibilitate să mai fie susţinut de M10. "Nu, clar, am luat o decizie. Subiectul este încheiat pentru noi", a spus ea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici