MAE: Nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă din partea românilor, după explozia din SUA

Ministerul Afacerilor Externe a precizat duminică, referitor la explozia care a avut loc la New York, că nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români.

2432 afișări
Imaginea articolului MAE: Nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă din partea românilor, după explozia din SUA

MAE: Nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă din partea românilor, după explozia din SUA

"Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români. Consulatul General al României la New York continuă monitorizarea cazului şi este pregătită să acorde asistenţă consulară daca situaţia o va impune", a precizat MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Consulatul General al României la New York s-a autosesizat în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă, în cartierul Chelsea şi a efectuat demersuri pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români, potrivit sursei citate.

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite după ce o bombă artizanală a explodat în zona Manhattan din oraşul american New York, autorităţile descoperind ulterior încă un dispozitiv exploziv.

Potrivit CBC News, deflagraţia s-a produs sâmbătă la ora 20.30 (duminică, 3.30, ora României), pe strada West 23 din zona Chelsea, într-un container de gunoi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici