Manuel Costescu, primul membru al Guvernului care demisionează pentru a candida la alegerile parlamentare

Secretarul de stat din Ministerul Economiei Manuel Costescu a anunţat miercuri că va candida pe listele USR diaspora la alegerile parlamentare din 11 decembrie, el anunţându-şi totodată şi demisia din minister.

1978 afișări
Imaginea articolului Manuel Costescu, primul membru al Guvernului care demisionează pentru a candida la alegerile parlamentare

Primul membru al Guvernului care a demisionat pentru a candida: secretarul de stat Manuel Costescu

”Mi-am dat seama de când am plecat din ţară în 1995 că voi dori să mă întorc. Momentul nu părea niciodată propice. Acel moment propice se traduce în numere: 74% din intervievaţii de către Liga Studenţilor români din străinătate arată că oamenii nu doresc să se întoarcă acasă din cauza mediului guvernamental şi politic. Cu aceeaşi oameni nu poţi să faci schimbare. E necesar să ai oameni noi ca să ai schimbare în bine”, a declarat Costescu, în cadrul unei conferinţe de presă alături de Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.

”Numărul unu pe lista noastră este Manuel Costescu, un sibian care este specializat în investiţii şi a ajuns executive director la JP Morgan Londra. Este secretar de stat în Guvernul Cioloş şi se ocupă de tot ce înseamnă investiţii străine. De-a lungul timpului a lucrat la mari companii din New York şi Londra şi a urmat cursuri la MIT Sloan School of Management şi la Harvard Kennedy School of Government. Suntem foarte fericiţi că Manuel este cu noi”, a spus şi Clotilde Armand.

Manuel Costescu a deţinut funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat din cadrul Ministerului Economiei. El a fost numit în această funcţie prin decizie a premierului Dacian Cioloş în iunie 2016.

Ceilalţi candidaţi pentru diaspora ai USR la alegerile din 11 decembrie sunt toţi români care locuiesc în străinătate. La Camera Deputaţilor, Costescu este urmat de Nicolae Daniel Popescu, care locuieşte în Anglia şi lucrează la Centru naţional de informare şi recunoaştere academică din Marea Britanie. Este unul dintre cei care au fondat reţeaua profesioniştilor români din străinătate, o platformă socio-profesională dedicată românilor din diaspora.

Pe locul trei la Cameră se află Irina Galupă, avocat în drept internaţional în baroul Paris, iar poziţia a patra este ocupată Anca Sawaia, care locuieşte tot la Paris şi este specialist în resurse umane la o companie franceză de head hunting, unde se ocupă de recrutarea managerilor de top level şi middle management.

La Senat, pe primul loc USR l-a pus pe Radu Mihail, care trăieşte la Paris şi este specialist în management în domeniul comunicaţiilor. A lucrat pentru Orange şi Motorola. Este antreprenor şi s-a implicat în protecţie socială în Fundaţia la deuxieme chance, o fundaţie franceză de utilitate publică pentru reinserţia persoanelor precare.

Pe locul doi se află Cerasela Ponta, care este asistent educaţional şi cultural în Roma şi se ocupă de integrarea copiilor cu dizabilităţi în procesul de educaţie.

"Sunt toţi oameni competenţi, care au reuşit în domeniul lor, care au arătat foarte mult altruism şi suntem convinşi că vor face o muncă foarte bună”, a declarat Clotilde Armand despre candidaţii USR de diaspora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici