Video Marius Tucă Show. Ion Cristoiu: Viorica Dăncilă, forţată să intre într-un guvern condus de Rareş Bogdan

După condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD are două opţiuni, una fiind cooptarea într-un guvern de uniune naţională condus de liberalul Rareş Bogdan, a afirmat luni analistul politic Ion Cristoiu la emisiunea Marius Tucă Show, susţinând că PSD s-a degradat şi riscă să aibă soarta PNŢCD

5291 afișări

Ion Cristoiu spune că există un plan conform căruia Viorica Dăncilă va avea de ales între scoaterea PSD de la Guvernare sau intrarea într-un guvern de uniune naţională.

„Planul este acesta. PSD-ului i se spune, PSD-ului...lui Viorica Dăncilă, că ea conduce acuma, ai două posibilităţi. Ori vă dăm afară de la guvernare şi muriţi de foame, ba chiar vă mai şi arestăm că e atât de uşor, atâtea procese au fost inventate pe lumea asta, ori, dacă nu, acceptaţi participarea la un guvern de uniune naţională condus de Rareş Bogdan. Nici nu-l văd pe Ludovic Orban că el era aseară purtătorul de cuvânt al lui Rareş Bogdan. Deci eu asta cred că va fi”, a afirmat analistul politic.

Întrebat de Marius Tucă dacă e cineva capabil să preia cu adevărat conducerea PSD, Ion Cristoiu a răspuns: „ Nu. Lovitura adevărată nu constituie rezultatul alegerilor de ieri, ci lovitura de azi din mai multe motive. Din nenorocire, PSD s-a format ca partid condus cu mână de fier, ca partidul Comunist al lui Ceauşescu. Sigur normal era ca acest partid, baronii să constituie o masă democrată, nu pucişti. Adică, la şedinţele alea ale Comitetului executiv, răspunzând nevoii mele de democraţie să fie 70 la 29, dar aţi văzut la ei a fost unanimitate. Este clar că a fost un partid care depinde de lider. În cazul de faţă am avut de-a face cu un lider care a ţinut totul în mână”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu susţine că odată cu plecarea din fruntea PSD, Liviu Dragnea a luat cu el şi unele secrete, pe care ar fi trebuit să i le transmită Vioricăi Dăncilă. “ Foarte multe lucruri numai el le ştie. Adică nu cred că a scris vreo 10 pagini către Viorica Dăncilă. El pleacă şi cu anumite secrete. Normal era să spună Viorica Dăncilă fii atentă că ăla care e la TVR acolo e omul nostru. El nu, a plecat. Şi atunci râmâne fără liant, era liantul, la mâna baronilor care fiecare se visează şef şi mai ales rămâne la mâna lui Viorica Dăncilă căreia e de ajuns să-i zici <Hau> şi o ia la fugă. Dacă în cazul lui Dragnea şi a lui Ceauşescu era vorba de un monstru de care te temeai, Viorica Dăncilă a reuşit performanţa să fie hazlie. Deci vom avea un PSD ridicol”, a afirmat jurnalistul.

Acesta a susţinut că urmează o campanie de imagine negativă la adresa PSD în care „Monstrul Liviu Dragnea” va fi înlocuit cu „Proasta Viorica Dăncilă”.

„Până acum au lucrat , că au lucrat, că nu e Dragnea chiar monstru, un teleormănean... mă rog. Monstrul trebuie înlocuit cu proasta cu P mare, ca imagine. Adică monstru nu mai e şi vine... Şi o să vedeţi, garantez, începe... s-a dus acolo şi era umedă. Pentru că partea ailaltă nu poate trăi pe chestii pozitive. Ea trăieşte pe făurire de imagine. La Dragnea au lucrat vreun an şi ceva, au lucrat mult la imagine, păi să-l faciu pe Dragnea monstru... dar acum au lucrat, aţi văzut Dragnea era de vină. Dar la Dăncilă au mare noroc că deja s-a lucrat la imaginea de ce e ca să nu mai folosesc termenul. Eu am zis proasta între ghilimele”, a explicat Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că PSD va avea candidat la Preşedinţie, Viorica Dăncilă nu va convoca un congres al partidului, urmând să conducă interimar şi va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale: “Face parte din piesă şi cum adică pe cine învinge Klaus Iohannis Nu ştiu cine va fi... Dăncilă. Nu se convoacă niciun congres. Va fi un interimat care va dura până la prezidenţiale. Având în vedere că se bat între ei vor fi de acord cu tanti,cu doamna, doamna va rămâne interimar. Nu se va face niciun congres. Doamna va candida la Preşedinţie în numele PSD, punct. O să spuneţi cum adică, dar ea nu-şi ştie limitele? Păi ea nu are nicio limită că i-au zis deja cât e de mare ea”.

Ion Cristoiu a avertizat că va urma o perioadă grea pentru PSD, care s-a degradat, şi nu a exclus ca partidul să aibă soarta PNŢCD, după încheierea guvernării din 2000.

“PSD va intra într-o lungă iarnă, cum ar spune în Games of thrones. Va veni o iarnă lungă pentru PSD, necesară. E posibil, nu exclud ca PSD să aibă soarta PNŢCD. Depinde de ce partide vin în loc. Poate să crească Victor Ponta. Oricum partidul s-a degradat, nu mai e ăla de pe vremea lui Iliescu, lui Năstase”, a conchis Ion Cristoiu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu.
Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că a convocat Biroul Permanent Naţional şi Comitetul Executiv, pentru ziua de marţi, pentru a stabili paşii de urmat, menţionând că nu va demisiona de la Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici