Meleşcanu: Excluderea mea din PNL nu mai este necesară

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că excluderea sa din PNL nu mai este necesară, având în vedere că el s-a autosuspendat din partid încă din 27 februarie.

317 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Excluderea mea din PNL nu mai este necesară

Teodor Meleşcanu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax foto)

"Pentru mine, nu schimbă cu nimic datele problemei. Aşa cum ştiţi, pe 27 februarie, m-am autosuspendat în conformitate cu prevederile statutului PNL. Deci din punctul meu de vedere, nu era necesar şi nu văd cum pot pierde a doua oară calitatea de membru", a spus Meleşcanu, fiind întrebat despre anunţul liderului PNL, Crin Antonescu, cu privire la iniţierea procedurii de excludere a sa din partid.

De asemenea, el a arătat că fiecare membru al PNL, atât timp cât face parte din partid, are dreptul la opiniei. "Fiecare dintre noi, atât timp cât facem parte din PNL, avem drept la opinii. Evident, în primul rând (are drept n.r.) preşedintele partidului, dar şi noi, cei care suntem membri de rând ai partidului", a mai spus Meleşcanu.

Totodată, el a mai precizat, întrebat de jurnalişti, că îşi va dona indemnizaţia de senator aferentă lunii februarie, adăugând că a mai donat şi în trecut o mare parte din acest venit.

El şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de senator.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, lunea trecută, că nominalizarea la şefia SIE este "o afacere" între Traian Băsescu şi Teodor Meleşcanu şi a anunţat că, la prima şedinţă a CNEx, va cere excluderea din partid a senatorului.

Antonescu a spus că Meleşcanu nu l-a informat nici pe el, nici pe alt lider liberal despre propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE.

Conform Statutului PNL, membrii partidului se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului numai în cazul ocupării unei funcţii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii şi numai pe durata îndeplinirii acestora.

Membrii Partidului Naţional Liberal se pot autosuspenda din funcţia deţinută în partid numai în cazul ocupării unei funcţii publice incompatibile cu deţinerea unor funcţii de conducere în partid, pe o perioadă de maxim 4 ani. În cazul în care funcţia deţinută este cea de preşedinte de filială sau de organizaţie, autosuspendarea din funcţie atrage demisia din funcţia respectivă. Persoana autosuspendată are obligaţia respectării prevederilor Codului Etic al PNL.

Conform Statutului, sancţiunea excluderii unui membru (simpatizant, activ sau de onoare) din Partidul Naţional Liberal se poate aplica în una din următoarele situaţii: dacă a încălcat hotărârile organismelor de conducere ale partidului; dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele, împotriva imaginii şi prestigiului partidului şi împotriva candidaţilor PNL la toate funcţiile publice de la orice nivel; dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitivă; dacă persoana în cauză a fost dovedită ca fiind colaborator, sau informator sau ofiţer al fostei Securităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici