Mihai Chirica, după ce s-a cerut excluderea sa din PSD: „Vremea măsurilor staliniste a încetat"

Pus pe lista neagră a partidului după ce l-a criticat public pe Liviu Dragnea şi l-a făcut responsabil de căderea PSD în sondaje după aprobarea OUG 13, primarul din Iaşi, Mihai Chirica le răspunde colegilor săi spunând că „vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989”, scrie gandul.info.

10011 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica, după ce s-a cerut excluderea sa din PSD: „Vremea măsurilor staliniste a încetat"

Mihai Chirica, după ce s-a cerut excluderea sa din PSD: „Vremea măsurilor staliniste a încetat"

După Dolj şi Olt, Comitetele Executive (CEx) ale PSD Bucureşti şi Ilfov, reunite vineri în şedinţă comună, şi-au exprimat în unanimitate susţinerea politică pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea şi pentru Guvernul Grindeanu, propunând totodată şi excluderea preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica.

În replică, primarul de la Iaşi a declarat, pentru gandul.info, că el crede că "vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989".

"Vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul <capul plecat sabia nu-l taie>, nu însemnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat şi voi reflecta în continuare o conduită politică corectă faţă de PSD, fără să perturb actul de guvernare şi actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”, a declarat Chirica corespondentului Gândul.

Primarul a adăugat că în ieşirile sale publice nu a avut o atitudine antiPSD.

„Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat”, a mai spus el.

După Dolj şi Olt, organizaţiile PSD Ilfov şi Bucureşti au cerut excluderea din partid a primarului din Iaşi, Mihai Chirica a reacţionat, susţinând că solicitarea este „împotriva statutului partidului”, deoarece el nu a avut „nicio declaraţie care să vizeze o atitudine contra PSD, dimpotrivă am susţinut în toate declaraţiile mele care pot fi probate, susţinerea partidului, susţinerea guvernării şi mai mult decât atât atragerea atenţiei asupra derapajelor care au coborât partidul în sondaje”.

„Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat. Dacă acceptăm că suntem o organizaţie modernă, democratică şi aşezată într-o Românie care s-a modernizat şi ea odată cu clasa politică, atunci lucrurile nu sunt corecte absolut deloc. Nu mi-aş permite niciodată să mă pronunţ asupra unui membru de partid, care, din motive care nu sunt de fiecare dată corect prezentate în presă, ar avea probleme în justiţie sau alte probleme de natură morală sau penală şi care nu face parte din organizaţia Iaşi, nu mi-aş permite să cer organizaţiei judeţene Iaşi să ceară demiterea acelui membru de partid dintr-o altă organizaţie. Este o chestiune de morală, este o chestiune de bun simţ, este o chestiune care vine să puncteze exact posibilitatea de a te expune democratic într-un partid dintr-o Românie democratică. Eu cred că vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989”, a declarat Chirica.

Primarul a adăugat că nu este justificată „o condamnare” a unui membru de partid care „trage un semnal de alarmă şi propune o cale de urmat, chiar şi într-un mod public”, în condiţiile în care, ca lider, „ai coborât un partid atât de mult în sondaje, într-un timp atât de scurt, fără să te consulţi cu colegii tăi care este planul de măsuri de redresare rapidă a partidului”.

În ceea ce priveşte demersul primarilor din Iaşi care cer să fie retras de la şefia filialei partidului, Mihai Chirica a comentat sec: „Eu voiam să întreb dacă organizaţia îmi va retrage şi cetăţenia română, ca să ştiu la ce să mă aştept în continuare”.

Întrebat dacă se mai regăseşte acum în PSD, edilul a răspuns: „Fireşte! Este o chestiune extraordinar de simplă. Eu chiar mă regăsesc în PSD. Am impresia că alţii nu se regăsesc în PSD 2017, ceea ce este foarte grav”.

PSD Dolj, PSD Olt, dar şi Comitetele Executive (CEx) ale PSD Bucureşti şi Ilfov, reunite vineri în şedinţă comună, şi-au exprimat pentru susţinerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte al partidului şi pentru Guvernul Grindeanu, propunând totodată şi excluderea preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica.

„Urmare a repetatelor poziţii exprimate în ultima vreme de către adversari politici ai PSD, prin care se încearcă cu obstinaţie acreditarea ideii că în partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptură, membrii celor două organizaţii au adoptat trei rezoluţii prin care să dea un semnal puternic de unitate şi de sprijin pentru echipa care a câştigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit sursei menţionate, prima rezoluţie se referă la susţinerea politică a lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD, despre care se menţionează că a fost "ales legitim în urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015", iar a doua rezoluţie prevede sprijinul "nemijlocit" pentru Guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, despre care se menţionează că a fost "instalat în funcţie în urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016"

PSD Gorj cere excluderea lui Chirica din partid. Primarul Iaşului: Încearcă să se pună bine cu şeful

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici