Video Mihai Tudose, în Bulgaria: Am convingerea că într-un an România şi Bulgaria sunt în spaţiul Schengen

Prim-ministrul Mihai Tudose şi-a exprimat convingerea, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute, la Varna, alături de premierul bulgar Boiko Borisov, că România şi Bulgaria vor fi acceptate într-un în zona Schengen, Tudose atrăgând atenţia că imigranţii ”nu au trecut pe la noi”.

480 afișări

”Da, am convingerea că într-un an şi România şi Bulgaria sunt în spaţiul Schengen”, a declarat Mihai Tudose răspunzând unei întrebări din conferinţa de presă care a urmat şedinţei comune a guvernelor român şi bulgar.

Premierul a arătat că cele două state au ca atu nivelul înalt de securizare a graniţelor, mai mare decât al altor state aflate deja în spaţiul Schengen. ”Emigranţii nu au trecut pe la noi. Nu ştiu dacă România şi Bulgaria au probleme cu securitatea graniţelor. Dimpotrivă, ofera Uniunii Europene unele dintre cele mai securizate poliţii de frontieră”, a spus Mihai Tudose arătând că, în plus, colaborarea româno-bulgară la nivelul forţelor de ordine este extraordinară.

Tudose a arătat că discuţiile cu partea bulgară au vizat şi alte chestiuni de pe agenda europeană. ”Va trebui să luptăm împreună pentru păstrarea politicii de coeziune şi a politicii agrare neomiţând nici politicile comune privind securitatea europeană, dat fiind faptul că suntem două ţări la graniţa estică a UE şi NATO”, a spus prim-ministrul.

Pe lângă derularea unor proiecte în comun, Mihai Tudose şi Boiko Borisov au convenit să se întâlnească lunar, în paralel cu o activitate intensă la nivelul comitetelor interministeriale. ”Următoarea iîntâlnire la nivel de prim-miniştri va avea loc luna următoare în România”, a precizat Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici