Miniştrii UDMR nu au observaţii pe indemnizaţie. Boc rămâne deschis dialogului

Miniştrii UDMR nu au avut observaţii, în şedinţa de guvern, la propunerea de reducere cu un an a perioadei de acordare a indemnizaţiei pentru mame, susţin surse guvernamentale, care adaugă că premierul Emil Boc rămâne în continuare deschis dialogului pe această temă cu partenerii de guvernare.

36 afișări
Imaginea articolului Miniştrii UDMR nu au observaţii pe indemnizaţie. Boc rămâne deschis dialogului

Miniştrii UDMR nu au observaţii pe indemnizaţie. Boc rămâne deschis dialogului (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că în şedinţele de guvern, în cazul în care un act normativ ridică anumite observaţii sau obiecţii din partea vreuneia dintre forţele politice aflate la guvernare, premierul solicită amânarea acestuia şi reanalizarea documentului.

"De fiecare dată când membrii UDMR din Cabinet au avut astfel obiecţii, premierul Boc a solicitat ca proiectul să fie rediscutat. Atunci când primul-ministru a propus noua formă a concediului pentru creşterea copilului, niciunul dintre miniştrii UDMR nu a avut vreo obiecţie", au susţinut sursele citate.

Acestea au precizat că şeful Guvernului rămâne deschis dialogului cu UDMR pe orice temă.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, marţi, că în acest moment ordonanţa privind concediul de creştere a copilului nu există, fiind deschise "toate posibilităţile" pentru discuţii, precizând că Uniunea nu este de acord cu diminuarea perioadei de doi ani, dar ar accepta diminuarea plafonului maximal al indemnizaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici