Video Mircea Quintus Ionescu: Trebuie să ai multă bărbăţie şi încăpăţânare să ajungi la vârsta mea - VIDEO

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a fost sărbătorit, luni, de conducerea PNL, la împlinirea a 99 de ani, liberalii dăruindu-i tort şi trasmiţându-i urări de viaţă lungă, în timp ce seniorul liberal a spus că este nevoie de "încăpăţânare" şi "bărbăţie" să ajungi la 99 de ani

898 afișări

''Vreau să mulţumesc nu numai prietenilor liberali pentru că vă mărturisesc că am primit urări de bine şi de sănătate aproape din partea tuturor partidelor şi mai în sus şi mai în jos, aceştia considerând că este încă nevoie de o asemenea prezenţă în viaţa noastră politică şi publică. Cineva dintre aceştia îmi spunea: «Nu prea v-am văzut în prezidiu» şi «De ce?». I-am răspuns că eu sunt în tot PNL-ul, nu numai în prezidiul lui", a spus seniorul liberal.

Mircea Ionescu Quintus a rememorat momentul în care prim-ministrul Gheorghe Tătărăscu l-a invitat să se alăture PNL şi pentru că nu avea la îndemână un carnet de membru i-a oferit legitimaţia sa de a călătorii.

"Se căuta în buzunar (…) Zice: <<Îmi pare rău că nu am un carnet de membru, dar ceva am să vă dau>>. Ce credeţi că mi-a dat? (…) legitimaţia lui de călătorii gratuit pe CFR, pe Dunăre, dar era pentru primul ministru Tătărăscu. Aşa am devenit, fără carnet, membru al PNL. După aceea, în noiembrie 1945, împreună cu soţia mea m-am înscris în PNL", a rememorat preşedintele de onoare al PNL.

Mircea Ionescu Quintus a vorbit despre originile sale liberale, dar şi despre momentul naşterii sale, afirmând că mama sa l-a adus pe lume într-un spital evreiesc, ajutat de un evreu comunist din Ploieşti, pe care tatăl său, parlamentar liberal, în 1917, îl ajutase anterior.

"În 1875, bunicul meu a fost membru fondator al PNL, tatăl meu, toată viaţă, şi dacă fac o socoteală cu cele două generaţii dinaintea mea, familia mea are vârsta PNL", a spus liberalul.

Liberalul a mai spus că pentru a ajunge la 99 de ani trebuie să ai multă „bărbăţie” şi „încăpăţânare”.

"Nu ştiu dacă să vă doresc vârsta mea, că nu-i uşoară. Trebuie să ai multă bărbăţie şi încăpăţânare să ajungi la vârsta asta, pentru că de fapt, m-am încăpăţânat cu ajutorul lui Dumnezeu şi al medicilor care mă îngrijesc", a spus Quintus.

Mircea Quintus a adăugat că are o familie foarte restrânsă, "soţia, fiul şi nora", iar marea sa familie este PNL, iar peste tot, în ţară, s-a simţit "acasă, ca într-o familie".

Întrebat dacă, anul viitor, când PNL îl va sărbători, liberalii vor avea aceiaşi şefi, Quintus a răspuns că nu este sigur dacă va el va mai fi, însă, "de ceilalţi doi, da" (Alina Gorghiu şi Vasile Blaga- n.r) .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici