Năstase despre Morar: Băsescu vrea să-şi menţină "hăitaşii" la DNA

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, despre menţinerea lui Daniel Morar în funcţie, că Traian Băsescu doreşte să-şi menţină "hăitaşii" la DNA şi să creeze, prin intermediari, o imagine bună instituţiei, într-un an cu campanie electorală prezidenţială.

12 afișări
Imaginea articolului Năstase despre Morar: Băsescu vrea să-şi menţină "hăitaşii" la DNA

Năstase despre Morar: Băsescu vrea să-şi menţină "hăitaşii" la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a comentat, astfel, afirmaţiile făcute de noul preşedinte al CSM, Virgil Andreieş, la Realitatea Tv, potrivit căruia percepţia asupra activităţii DNA este foarte bună, mentalităţile cu privire la instituţie schimbându-se după ce a venit Daniel Morar la conducerea acesteia.

"Domnul Virgil Andreieş este un om foarte serios. Dânsul a fost numit preşedinte al CSM, şi nu şef la IMAS sau la CURS, care sunt institute de sondare a opiniei publice. Nu ştiu de unde are dânsul datele respective", a precizat Năstase.

El a arătat că, probabil, afirmaţiile lui Andreieş sunt legate de controalele permanente ale CSM la DNA, care au fost discutate şi rediscutate şi - din câte rezulta din presă - concluziile au fost adeseori "făcute" mai blânde.

Năstase a spus, totodată, că în august 2008, în momentul în care s-a încheiat mandatul lui Morar, "fostul ministru liberal al Justiţiei", (Cătălin Predoiu, n.r.) a cerut în mod categoric înlocuirea lui Morarm pentru anumite argumente pe care le-a spus public.

"E adevărat că apare din nou o dragoste şi o admiraţie nebună pentru domnul Morar. În momentul de faţă văd că şi domnul ministru Predoiu înclină să îl numescă din nou, acum, deşi la deznumit în august anul trecut. E probabil o explicaţie pe care eu nu o cunosc", a spus Năstase.

El a adăugat că, dacă ar fi găsească o explicaţie, aceasta ar ţine de "circuitul năstruşnic în zona internă, de interese de manipulare a Justiţiei, în anul electoral prezidenţial, cu informaţii care sunt trimise în zona funcţionărimii de la UE, ca după aceea să fie introduse în tot felul de hârtii ale UE, pentru a fi preluate, ca argumente de autoritate, în plan intern".

"Traian Băsescu, în anul campaniei electorale prezidenţiale, vrea să aibă în continuare hăitaşii în zona DNA şi, prin intermediari, încearcă să creeze şi imagine, şi mişcare", a subliniat Năstase.

El a adus în discuţie, în acest sens, dosarul "făcut cu eludarea prevederilor Constituţiei", prinvind campania electorală prezidenţială şi parlamentară din 2004.

"În acel dosar sunt trecuţi, din informaţiile mele, pentru audiere la Înalta Curte, în jur de 700 de martori. În momentul în care sunt 700 de martori, la Înalta Curte - cu o singură şedinţă pe lună, 10 audieri maximum la o şedinţă - asta ar însemna 70 de luni, deci 5-6 ani", a spus Năstase.

"Deci asta-i şmecheria cu băieţii de la DNA. Nu vor să mă condamne pe mine pentru pixuri şi căciuliţe, că ştiu că preşedintele de partid nu semnează hârtii şi ştiu că eu nu am nicio treabă cu povestea asta. Ideea este ca patru ani să mă ţină sub această umbrelă de suspiciune", a adăugat Năstase.

El a conchis, precizând că îi este foarte greu să creadă că DNA poate să se bucure de o imagine bună, în condiţiile în care problemele de Justiţie din România pe care le rezolvă DNA sunt legate de termopanele de la apartamentul său.

Citeşte şi:

Predoiu: În maxim două săptămâni voi face propunerea în locul lui Morar

CSM: Percepţia publică despre DNA, foarte bună în mandatul lui Morar

Monica Şerbănescu, respinsă de CSM pentru şefia DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici