Năstase, despre propunerile de premier ale PNL: Vor înflăcăra mulţimile

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat vineri la Piteşti că propuneri pentru funcţia de premier precum cele făcute, pe surse, de PNL, "vor înflăcăra mulţimile", iar presiunea străzii va fi astfel mult mai mare asupra parlamentarilor de la putere pentru ca aceştia să voteze moţiunea de cenzură.

16 afișări
Imaginea articolului Năstase, despre propunerile de premier ale PNL: Vor înflăcăra mulţimile

Năstase, despre propunerile de premier ale PNL: Vor înflăcăra mulţimile (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În măsura în care noi vom anunţa, spre exemplu, că avem foarte buni candidaţi pentru postul de prim-ministru, cum ar fi - am înţeles pe surse, pentru că nu ne-au comunicat liberalii direct - domnul Stere Farmache, şi mai sunt câteva persoane de genul acesta care ar putea să conducă Guvernul, eu cred că astfel de propuneri vor înflăcăra mulţimile şi presiunea străzii va fi mult mai mare asupra parlamentarilor de la putere ca să voteze moţiunea. Eu sper ca domnul Crin Antonescu şi colegii noştri de la PNL să-i determine pe cei de la UDMR mai ales, că au avut o relaţie mai strânsă, să voteze moţiunea şi în felul acesta să putem să trecem spre proiectul nostru comun pe care ni l-am asumat, cel a unui guvern de criză, care să poată să pregătească momente politice ulterioare, eventual alegerile anticipate", a declarat Adrian Nasatase.

Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini.

Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Liberalii i-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe pentru funcţia de premier, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură a opoziţiei şi a iniţierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern "de avarie".

"Propunerile PNL pentru funcţia de premier, care vor fi prezentate de preşedintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul negocierilor pentru constituirea guvernului de avarie, sunt Klaus Johannis, primarul Sibiului, Stere Farmache, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti şi Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom", au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmase că este sceptic în privinţa independenţilor propuşi de PNL. "Liberalii nu au avut mână bună la independenţi. Toţi independenţii lansaţi de liberali, Predoiu, Cioloş, Vlădescu - au ajuns să se îndrăgostească de Cotroceni şi au plecat la Traian Băsescu", a declarat anterior Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a respins, vineri, răspunzând unei întrebări, varianta ca, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va fi aprobată, liderul PSD Victor Ponta să devină premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici