NATO oferă asigurări în privinţa unei înţelegeri dintre Turcia şi Grecia în disputa Mării Egee. Atena neagă existenţa unui acord

  • Grecia a negat existenţa unei întrevederi cu Turcia în vederea diminuării tensiunilor
  • Cu câteva ore înainte, NATO anunţa un acord dintre cele două aliate din estul Mării Mediterane
  • Reducerea tensiunilor va fi posibilă după ce navele turceşti se vor retrage de pe platforma continentală greacă
1315 afișări
Imaginea articolului NATO oferă asigurări în privinţa unei înţelegeri dintre Turcia şi Grecia în disputa Mării Egee. Atena neagă existenţa unui acord

Sursa foto: profimedia

Speranţele în găsirea unei soluţii prin care să se diminueze tensiunile în creştere din estul Mării Mediterane au fost năruite după ce Grecia a negat existenţa unui acord cu rivala regională Turcia. Şeful NATO, Jens Stoltenberg a anunţat că cele două părţi au fost de acord cu „discuţii tehnice” pentru a evita ciocnirile militare şi accidentele din regiune.

Câteva ore mai târziu, Atena a negat că au fost planificate astfel de discuţii. Un oficial grec a declarat pentru Associated Press că declaraţia NATO „nu corespunde cu realitatea”.

„Demontarea tensiunilor din regiune va fi posibilă atunci când navele turceşti vor fi retrase în totalitate de pe platforma continentală greacă”, a declarat oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici