NATO: Rusia va plăti un preţ mare dacă va agresa din nou Ucraina

  • Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina cresc de săptămâni întregi.
  • NATO ameninţă Rusia sancţiuni economice, financiare şi restricţii politice.
2223 afișări
Imaginea articolului NATO: Rusia va plăti un preţ mare dacă va agresa din nou Ucraina

NATO: Rusia va plăti un preţ mare dacă va agresa din nou Ucraina

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina sunt în creştere de săptămâni întregi iar în acest context NATO şi Statele Unite au organizat o reuniune la Riga pentru a discuta despre posibilele motive ale Moscovei de a desfăşura trupe în apropierea graniţei cu Ucraina. Aceştia vin cu avertisemnte dure pentru Rusia dacă va folosi din nou forţa asupra Ucrainei.

NATO dispune de o serie de opţiuni în cazul în care Rusia va recurge la forţă împotriva Ucrainei, inclusiv măsuri economice, financiare şi politice, a declarat miercuri secretarul general al alianţei occidentale de apărare, citează Reuters.

"Avem o gamă largă de opţiuni pentru a ne asigura că Rusia va fi confruntată cu consecinţe grave dacă va folosi din nou forţa împotriva unei naţiuni suverane independente, Ucraina", a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă la Riga, în Letonia.

Putin a răspuns la ameninţări, spunând că va trebui să răspundă dacă NATO va aduce sisteme avansate de rachete pe teritoriul vecinei sale.

„Ce trebuie să facem într-un astfel de scenariu? Va trebui să creăm apoi ceva similar în raport cu cei care ne ameninţă în acest fel. Şi putem face asta acum”, a spus el, arătând spre testarea recentă de către Rusia a unei arme hipersonice, despre care a spus că ar putea zbura cu de nouă ori viteza sunetului.

Discuţiile despre conflictul geopolitic cu Rusia, vor continua şi mâine la Riga, secretarul de stat american Antony Blinken urmând să îi informeze pe cei 29 de omologi din cadrul alianţei despre evaluarea făcute de serviciile de informaţii de la Washington

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici