Nicolescu: Sunt nevinovat. Nu mă retrag nici de la Consiliul Judeţean, nici de la PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă, a declarat, miercuri, la Piteşti, că este nevinovat şi că el a făcut totul legal, precizând că nu se va retrage nici de la CJ, nici de la PSD.

173 afișări
Imaginea articolului Nicolescu: Sunt nevinovat. Nu mă retrag nici de la Consiliul Judeţean, nici de la PSD

Nicolescu: Sunt nevinovat. Nu mă retrag nici de la Consiliul Judeţean, nici de la PSD

Constantin Nicolescu a spus, într-o conferinţă de presă, că tot ceea ce a făcut este "perfect legal", iar singurul lucru care îl "doare" este familia, "care este nevinovată" şi suferă din cauza lui.

"Sunt decizii luate, merg mai departe, viaţa e înainte, dacă eşti în război, războiul se câştigă cu Constantin Nicolescu: Sunt nevinovat, nu mă retragmai multe lupte. Toate luptele acestea care se fac în domeniul acesta vor merge mai departe şi eu trebuia să stau pe câmpul de luptă. Eu susţin în continuare că sunt nevinovat şi că ce am făcut acolo cu toţi colegii este perfect legal. Mai departe n-am cum să comentez, ne-am susţinut şi ne susţinem cauza în continuare, mai avem încă nivele de judecare şi le susţinem în continuare. Noi tot ce am făcut am făcut legal şi faptul că a existat o decizie într-un fel şi acum e alt tip de decizie şi aici arată că lucrurile se văd în mai multe feluri. Vom respecta decizia instanţei. Până atunci, venim la muncă, ne vedem de treabă. Singurul lucru care mă doare este familia, care este nevinovată şi suferă din cauza mea. Acesta este un alt aspect", a afirmat Constantin Nicolescu.

Nicolescu a mai spus că nu se va retrage nici de la Consiliul Judeţean, nici de la PSD, că va merge mai departe, iar "lumea va judeca în timp".

"Cert este că nu mă retrag nici de la Consiliul Judeţean, nici de la PSD. Partidul e viu, noi nu suntem nemuritori pe posturi, dar vreau să îmi fac treaba până la capăt. Fiecare ne trăim soarta. Eu îmi trăiesc această etapă, merg mai departe, lumea va judeca în timp", a declarat preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, care este şi liderul filialei judeţene a PSD.

Întrebat dacă ar putea spune că este un dosar politic, în condiţiile în care USL este acum la putere, Nicolescu a răspuns: "Nu are nicio legătură una cu alta, dacă vă gândiţi de unde a plecat dosarul nu poţi să spui că s-a cuantificat ceva de atunci şi până acum".

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, luni, pe preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false, decizia nefiind definitivă.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis astfel apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei din 28 mai a Tribunalului Bucureşti, prin care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 66.518 lei care ar fi fost primită de Nicolescu cu titlu de mită de la Gheorghe Cornel Penescu, patronul societăţii Pic Piteşti.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins apelul lui Gheorghe Penescu, acesta rămânând astfel cu condamnarea de nouă luni de închisoare cu suspendare dispusă în mai de Tribunalul Capitalei. Totodată, judecătorii au constatat că Penescu este arestat în altă cauză.

Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului Judeţean Argeş la data faptelor, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea unor drepturi.

Gheorghe Nicuț, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa la data faptelor, şi Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung la data faptelor, au fost condamnaţi la câte trei trei ani şi patru luni de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Instanţa a dispus în cazul celor trei suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani şi patru luni, timp în care trebuie să respecte mai multe obligaţii. Pe durata termenului de încercare se suspendă şi executarea pedepsei accesorii.

Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, la data faptelor, a primit o pedeapsă de doi ani închisoare, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani.

Ion Nicolae, reprezentant al firmei Zeus SA, şi diriginţii de şantier Dumitrache Gheorghe şi Mircea Tudor au fost condamnaţi la cinci luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de doi ani şi cinci luni.

Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani şi patru luni.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În 28 mai, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Constantin Nicolescu la un an de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită şi pe Cornel Penescu la nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

În cazul celorlalţi inculpaţi din dosar, respectiv Gheorghe Nicuţ, Călin Ioan Andrei, Ion Ştefan, Florian Despan, Ion Popa, Gheorghe Dobre, Ion Nicolae, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, Tribunalul Bucureşti a dispus achitarea acestora pentru acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

De asemenea, judecătorii Tribunalului Bucureşti i-au achitat pe Constantin Nicolescu şi pe Cornel Penescu, alături de ceilalţi inculpaţi, pentru acuzaţiile privind deturnarea de fonduri.

Decizia instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, care a pronunţat luni sentinţa.

În 18 mai 2011, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

La acel moment, dosarul a fost trimis unui judecător de la Tribunalul Argeş, care a judecat cazul până în ianuarie 2013, când instanţa supremă a admis o cerere de strămutare şi a dispus mutarea cazului la Tribunalul Bucureşti.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC Pic SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici