Video Nicolicea spune că Iohannis ar putea fi obligat să o revoce pe Kovesi după decizia CCR

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a spus, miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că este conflict constituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei pe tema revocării Laurei Codruţa Kovesi, că în funcţie de motivarea CCR, şeful statului ar putea fi obligat să o revoce pe şefa DNA.

535 afișări

"Sunt mai multe, de la obligaţia de a emite decretul de revocare până la refacerea motivării, stiţi că domnul preşedinte a avut o motivare bazată pe oportunitate, ceea ce nu e de acceptat. La final, ceea ce a scrie CCR negru pe alb măsuri de rezolvări. După cum ştiţi, Curtea a admis existenţa acestui conflict, dar nu ne-a precizat nimic cu privire la modalitatea de soluţionare a conflictului. Nici în sensul pe care l-a spus, nici în sens contrar. Curtea, când va publica motivaţia, considerentele, acolo vom găsi şi dezlegarea conflictului", a spus Eugen Nicolicea.

Curtea Constituţională a decis că există un conflict instituţional, după ce Guvernul a sesizat un posibil conflict între Executiv şi Preşedinţie, ca urmare a faptului că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Curtea Constituţională a admis, cu majoritate de voturi, că există un conflict înytre preşedinte şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, din cauza refuzului şefului statului de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici