Nicuşor Dan: Şcolile trebuie să rămână închise/ Oamenii din sistemul sanitar sunt la limita puterilor

  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că se încearcă extinderea capacităţii de tratare în spitalele din Bucureşti,deşi este convins că oamenii din sistemul sanitar sunt la limita puterilor după opt luni de pandemie de COVID-19.
  • Dan spune că şcolile trebuie să rămână închise în Bucureşti.
939 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Şcolile trebuie să rămână închise/ Oamenii din sistemul sanitar sunt la limita puterilor

Nicuşor Dan: Şcolile trebuie să rămână închise/ Oamenii din sistemul sanitar sunt la limita puterilor

Nicuşor Dan a spus, joi seara, la B1TV că este nevoie de o extinderea abordării de până acum în ceea ce priveşte asistenţa medicală.

„Am discutat cum putem extinde capacitatea de spitale din Bucureşti şi există soluţii. Pe de altă parte, este mai important, oamenii din sistemul medical sunt la limita puterilor, trebuie să o spunem. Este foarte important ceea ce ei fac şi fac asta de luni de zile”, a spus Nicuşor Dan.

Acesta a mai spus că e important, din punct de vedere social, cum reuşim ca societate să prevenim răspândirea bolii.

„Trebuie două lucruri – detectarea posibililor oameni infectaţi să se facă mult mai repede (...) să fim în stare, pe acele zone care sunt identificate cu risc de transmitere – pieţe, terase, cluburi, transportul public -, lucrurile să se petreacă mai bine”, a mai spus primarul general.

Totodată, Dan a spus că în perioada stării de urgenţă a existat decalarea programului marilor companii pentru a nu se crea aglomeraţie şi este de părere că „trebuie să facem în cel mai scurt timp, chiar dacă nu va fi stare de urgenţă”.

Întrebat de moderator ce părere are despre închiderea şcolilor în Bucureşti, unde incidenţa este de peste 3 la mia de locuitori, primarul Capitalei a spus că şi copiii sunt transmiţători ai acestei boli.

„Specialiştii în care am încredere au spus: întrucât şcolile sunt o sursă de transmitere a bolii şi noi avem în Bucureşti şcoli care învaţă în trei schimburi şi este, practic, imposibil să faci o distanţare a copiilor în clasele supraaglomerate, este o măsură de siguranţă în condiţiile în care suntem în Bucureşti şi putem să facem şcoală online în condiţii acceptabile. Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima”, a afirmat Nicuşor Dan.

Acesta este de părere că şcolile trebuie să rămână închise până când indicele de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici