Numărul 2 din PSD, poziţie incendiară: Sunt enunţate o serie de principii sănătoase

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că în scrisoarea asumată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu sunt enunţate „o serie de principii sănătoase” şi a propus analizarea documentului în conducerile organizaţiilor judeţene de partid.

2903 afișări
Imaginea articolului Numărul 2 din PSD, poziţie incendiară: Sunt enunţate o serie de principii sănătoase

Numărul 2 din PSD, poziţie incendiară: Sunt enunţate o serie de principii sănătoase

„Am citit cu atenţie declaraţia comună a colegilor noştri şi am constatat că sunt enunţate o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial şi democratic de luare a deciziilor în partid şi, mai ales, celei de asigurare a continuităţii şi mai ales a coerenţei guvernării”, menţionează Marian Neacşu într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Acesta propune ca scrisoarea să fie analizată în Comitetele Executive PSD din fiecare judeţ.

„În calitate de secretar general, propun ca în perioada imediat următoare acest document să fie analizat de toate organizaţiile partidului şi dezbătut în cadrul Comitetelor Executive Judeţene, astfel încât preşedinţii de organizaţii să participe la Comitetul Executiv Naţional cu un mandat clar din partea membrilor de partid. În felul acesta vom păstra şi unitatea partidului şi guvernarea şi vom putea să privim cu încredere către alegerile de anul viitor”, a precizat Neacşu.

Ulterior, acesta a declarat la Antena 3 că pe rând, ambele tabere au refuzat dialogul, motiv pentru care s-a ajuns la momentul actual.

"Sunt unul dintre membri acestui Comitet. Nu, nu sunt Elveţia, dar în calitatea mea de secretar general responsabil cu echilibrul am încercat să aşez taberele faţă în faţă. Din păcate, nu mi-a ieşit acest demers", a declarat Neacşu.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu preşedintele partidului legat de demisie, Neacşu a răspuns: "Nu am avut o discuţie cu preşedintele partidului în aceşti termeni. Am avut o discuţie în care i-am înfăţişat e problematică, că demersul colegilor mei, căruia m-am alăturat şi eu, este unul legitim, şi că partidul trebuie să găsească soluţii. (... )Eu cred că toate lucrurile aşa cum au fost menţionate în scrisoarea publică, cea care părea pierdută, toate lucrurile menţionate acolo sunt reale şi corecte. Eu personal cred că o retragerea preşedintelui ar fi utilă şi partidului şi domniei sale. Vreau să vă spun că acest lucru i l-am spus în această formă. Niciodată nu am plimbat vorba dintr-o parte în alta, în schimb am luat decizii ca să le fie bine multora", a spus Neacşu, la Antena 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici