O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu | Ironii la adresa lui Manda la Olguţa Vasilescu: "Fie prostul cât de prost, mintea vine după post"

O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu a fost făcută publică de România Tv, în care acesta îi ironizează pe Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu, în timp ce poveşte despre discuţiile din CEx. În replică, cei doi au spus că Ţuţuianu minte şi că discuţiile au decurs altfel.

4333 afișări
Imaginea articolului O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu | Ironii la adresa lui Manda la Olguţa Vasilescu: "Fie prostul cât de prost, mintea vine după post"

O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu | Ironii la adresa lui Manda şi Olguţa Vasilescu: "Fie prostul cât de prost, mintea vine după post"

"Au mai luat cuvântul Olguţa Vasilescu care începuse şi ea să dea lecţii că nu ştiu şi ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii", afirmă Adrian Ţuţuianu, potrivit înregistrării audio prezentate, miercuri seară, de România Tv.

Senatorul PSD aminteşte şi de Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, despre care spune, în discuţia cu primarii social-democraţi din judeţul Dâmboviţa, că este "o fătucă simpatică, dar nu a lucrat toată viaţa ei intr-o funcţie ca asta. Săptămâna viitoare e un proces cu tac-su şi frate-su pe evaziune fiscală".

În replică, senatorul PSD Claudiu Manda a dezminţit că au existat astfel de exprimări în ultima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, în care a fost discutată timp de mai bine de opt ore scrisoarea membrilor PSD care i-au cerut demisia din funcţia de preşedinte al partidului lui Liviu Dragnea, scrisoare semnată şi de Ţuţuianu.

"Nu a existat o astfel de exprimare în CEx. Nu a avut ce să replice. Nu a exista o replică în ceea ce priveşte reacţia domniei sale. Plus că am avut o abordare destul de clară şi punctuală. Eu am mai spus un lucru, că aproape de fiecare dată în Comisia SRI, unde domnia sa a fost preşedinte înainte, cel de la USR tot timpul face mereu afirmaţia domnului Ţuţuianu că ar văzut protocolul SRI-PÎCCJ, unul pe care noi nu-l avem la Comisie şi că este în regulă, nu e nicio problemă în acel protocol SRI-PÎCCJ", a explicat Claudiu Manda, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Întrebat dacă l-a ascultat pe Adrian Ţuţuianu, prin mijloace specifice, Claudiu Manda a replicat: "Nu cred că are vreo legătură cu mine. Nu a făcut nici în şedinţă vreo referire la mine. Am înţeles că a autorizat la Dâmboviţa, cu sediul de la Dâmboviţa ar fi autorizat. La momentul când se vorbea despre ascultările din sediul din Kiseleff eu am crezut că se face referire la sediul din Dâmboviţa, nu din sediul central".

Manda a adăugat că toate aceste afirmaţii ale lui Adrian Ţuţuianu ar trebui să fie discutate la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD şi că Ţuţuianu are o problemă dacă a început să fie înregistrat de colegii de partid, iar astfel de discuţii să apară în spaţiul public.

"Eu cred că va trebui să discutăm în CEx cu domnia sa legat de acest afirmaţii făcute. Are totuşi o problemă dacă au început colegii să îl înregistreze şi să dea în spaţiul public. Noi vorbim până la urmă un bun coleg de partid, în contextul în care avem o discuţie deschisă şi serioasă în CEx, poate că ar trebui să fie mai atent ca lucrurile să nu apară în spaţiul public. Nu vorbim în termenii aceştia (cuvinte precum proşti – n.r). Înţeleg că dânsul era zmeu, ne dădea lecţii la toţi. Am ridicat mâna imediat după ce a vorbit domunl Ţuţuianu, pentru că m-am simţit atacat şi lezat că a vorbit despre legile securităţii naţionale, iar domnia sa e membru în acea Comisiei", a conchis Manda.

La rândul ei, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dezminţit că discuţiile în CEx au decurs în felul în care le-a relatat Adrian Ţuţuianu.

"Vă asigur că dacă aş fi spus aşa ceva, nu aveam nevoie de niciun bărbat să mă apere, dar nu a fost o astfel de discuţie. Dumnealui ne-a ţinut aşa o lecţie tuturor miniştrilor şi parlamentarilor. Printre altele a spus că a fost o lege promisă de guvernare şi nu a apărut. I-am spus că nu ştie ce a votat în Parlament, pentru că legea respectivă a trecut deja prin Senatul României. Mi-a spus că nu a trecut această lege. Că ar trebui să mai primesc sfaturi din când în când. i-am replicat că Legea chiar a trecut şi să fie mai atent ce votează data viitoare. Asta a fost întreaga discuţie pe care a avut-o cu mine", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Aceasta a adăugat că Ţuţuianu ar trebui să îşi ceară scuze faţă de colegii de partid şi că felul în care vorbeşte despre ceilalţi social-democraţi "nu îl onorează".

"Sigur că nu îl onorează şi dacă asta e părerea despre colegii de partid. Vom discuta toate lucrurile acestea cu domnul Ţuţuianu. Trebuie să îşi ceară scuze faţă de colegii de partid, în primul rând pentru că minte faţă de ceea ce s-a discutat la acea şedinţă. Nu numai că minte vizavi de această discuţie dar se poartă în termeni colocviali care nu-i fac cinste. Eu pot să îl înţeleg omeneşte pe domul Ţuţuianu. Probabil că după ce a plecat domnia sa din guvern i se pare că Guvernul are o altă calitate", a adăugat Vasilescu.

Înregistrarea în care Adrian Ţuţuianu îi ironizează pe Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu este a doua apărută în spaţiul public, după ce România Tv a prezentat, marţi seară o discuţie audio în care Ţuţuianu spunea că PSD e "un partid de maimuţe", deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh. Senatorul PSD a prezentat şi un sondaj în care Klaus Iohannis ar câştiga alegerile prezidenţiale, în turul doi, în faţa unor potenţiali candidaţi precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu.

Adrian Ţuţuianu este, alături de primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre contestatarii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care printr-o scrisoarea deschisă i-au cerut acestuia să facă un pas în spate de la şefia partidului.

Liviu Dragnea primit votul de încredere din partea majorităţii membrilor PSD într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului care a avut loc pe 21 septembrie şi care a durat circa opt ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici