O propunere controversată a liderilor regionali stârneşte reacţii în Spania / Ce au cerut părinţii iberici

  • Spania atinge cifra record de 20,043 de decese
  • Părinţii doresc să le fie permis copiilor să iasă din izolare
  • Liderii din Catalunia şi Ţara Bascilor au înaintat iniţiativa către Guvernul Spaniei
4017 afișări
Imaginea articolului O propunere controversată a liderilor regionali stârneşte reacţii în Spania / Ce au cerut părinţii iberici

Coronavirus. O propunere controversată a leaderilor regionali stârneşte reacţii în Spania

Părinţii şi conducătorii regionali spanioli au iniţiat o campanie care permite copiilor să iasă din izolare. Ei îşi doresc ca acest demers să se materializeze pe motiv că sănătatea mentală a familiilor este pusă în pericol datorită măsurilor de izolare impuse încă din 14 Martie.

Copii se vor putea juca afară sau face exerciţii fizice pentru un timp şi într-un spaţiu limitat cu condiţia să poarte măşti de protecţie.
 
Ministerul Sănătăţii, Salvador Illa, a declarat că înţelege faptul că le este greu copiior să stea în casă după cinci săptămâni de izolare. Dar avertizează că trebuie acţionat cu maximă prudenţă în situaţia prezentă. Când Executivul va lua o decizie în această privinţă ea va fi anunţată, informează Daily Mail.
 
Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, Fernando Simón, a declarat că această propunere nu va implica şi persoanele de peste 70 de ani. Cel mai vulnerabil grup în faţa ameninţării de infectare cu Covid-19 va rămâne izolat la domiciliu până la sfârşitul verii.
 
Numărul victimelor produse de noul virus s-a ridicat la 20,034.
 
Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici